Hektisk møtedag før VM på ski.

Etter en fullt belagt møtedag på torsdag, ble det sen kveld før jeg hadde pakket kofferten for å dra til Falun og VM på ski tidlig fredag morgen.

Torsdag startet med et møte om kommunereformen. Vi hadde invitert rektor ved Selbu videregående skole, Selbu ungdomsskole og oppvekstsjefen for å utfordre dem på involvering av ungdommer. Selbu videregående skole vil ta dette inn i undervisningsopplegg og muligens lage en spørreundersøkelse for ungdomsskoleelever.
Ungdomsskolen hadde lagt planer for vårhalvåret, men ville ta det opp med aktuelle lærere for å legge det inn i sine planer høsten 2015.
Umiddelbart etter det møtet, kom eieren av Granby Gård for å informere om status for «Granbyprosjektet». De har gjort en god del arbeid etter at kommunens styring av prosjektet opphørte.
Granby har samlet enormt mye utvandringshistorisk materiale, og målet for prosjektet er å ta vare på den rike kunnskapen om nordmenns utvandring til Amerika og bruke dette inn i dagens innvandring.
Andre utvandrermuseum  i Norge har stort sett arbeidet med dokumentering og historiebevaring. Ingen av disse har tatt kunnskapen inn i dagens debatt om integrering / innvandring.
Våre landsmenn som emigrerte, ble møtt med krav om amerikanisering. Det var vanskelig å våge å oppgi det gamle og ikke mestre det nye. Dette er det samme for våre «nye nordmenn». Derfor er kunnskapen om nordmenns utvandring viktig for vår tids innvandringspolitikk og integrering i det norske samfunnet.
Sammen med varaordfører, leder for planavdelingen og rådmannen hadde vi så et møte med Plan 3 som har fått oppdraget med områderegulering av boligfeltet Garberg – Øystrand og sentrumsplanen.
Hovedfokuset vårt var trafikksløsninger. Vi la fram problemstillinger og løsningsforlag som planleggerne skulle ta med i sine drøftinger med Statens Vegvesen.
Boligfeltet prioriteres først. Der har det allerede vært oppstartmøte med grunneiere og andre berørte.
På slutten av arbeidsdagen møttes rådmannen, prosjektmedarbeider i kommunereformen og jeg på mitt kontor for å lage framdriftsplan for utredningene vi har vedtatt å starte med. Dette er drøftet i styringsgruppa, men det var fremdeles behov for nærmere konkretisering. Vårt forslag sendes til styringsgruppa, som selvsagt kan komme med innspill om det er noe de er uenige i.
Etter en lang og hektisk dag med mange møter om ulike tema, dro jeg heim en tur før årsmøtet i Selbu Arbeiderparti. Der var jeg på forhånd spurt om å være møteleder, og med god planlegging fra styrets side, var det uproblematisk.
Årsmeldinger og regnskap ble gjennomgått og vedtatt. Det samme ble tre innkomne froslag. Det ene er et felles forslag fra kommunepartiene i vår region (Røros, Holtålen, Tydal og Selbu) om næringsutvikling i innlandet.
Et forslag gjaldt AtB og rutetilbud, mens det tredje var endring av godtgjøringer til styret. De to første går til fylkespartiet for videre behandling.
Flere av de nye medlemmene hadde møtt opp. Styret har jobbet godt og fått mange nye medlemmer til partiet. Aktiviteten er større enn på lenge, noe som tegner godt for høstens valg.

Fredag dro jeg sammen med ektefelle, tre andre ordførere fra fylket og konsernledelsen i TrønderEnergi til VM på ski i Falun.
Der fikk vi med oss herrestafett på fredag, 30 kilometer for damer, kombinert lagsprint og laghopp på lørdag og 50 kilometer for herrer på søndag. Det var en fantastisk fin opplevelse med mye spenning og mange medaljer til Norge!
Lørdag kveld spiste vi middag med 400 andre i Det norske hus i Falun. I løpet av kvelden kom alle de norske medaljevinnerne fra lørdagens konkurranser innom, men bare kombinertguttene kom ned i salen og var sammen med oss ei stund.
Litt sliten og kald etter lange dager på tribunen er det godt å komme heim igjen, men turen var vellykket fra start til slutt med trivelig reisefølge og flott opplegg.

Kommende uke er det igjen tid for å gjennomgå post og jobbe med saker på kontoret. Det er så langt få møter, men derimot flere saker som må følges opp de nærmeste dagene.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: