Juleferie.

De to siste dagene denne uken ble det mye sosialt i tilknytning til jula. Det er alltid trivelig, og vil nok være noe av det jeg kommer til å savne mest når jeg gir meg som ordfører kommende høst.

Torsdag startet med julefrokost hos Selbu frivilligsentral. Der var daglig leder, styrerepresentanter, ledere i hovedutvalg, rådmann og sektorsjef til stede sammen med meg.
Etter et godt måltid ved et fint dekket bord, fikk vi informasjon om hva frivilligsentralen er engasjert i. Det er utallige prosjekter, og det er ingen tvil om at det gjøres en fantastisk god jobb på mange områder. Som eksemple kan nevnes turgrupper på sykehjemmet, følge til sykehus, leksehjelp, ungdomsklubb, organisering av natteravner, ansvar for TV-aksjon, senior datakaffe, ulike kurs, språkkaffe for innvandrere, lavterskeltilbud for ungdom som sliter, veiledningstjeneste, juleaftenarrangement og mange flere tiltak. Da de hadde samling tidligre i desember for frivillige som takk for innsatsen, møtte over 50 personer, og enda er det flere som ikke hadde anledning til å møte den dagen. Takk for en kjempeinnsats til glede for mange!
Rådmannen hadde tid til en prat om aktuelle saker, men også om organisasjonsspørsmål. Dette er hans ansvar, men det er uansett greit å være oppdatert.
En medpolitiker stakk innom. Som vanlig sto det da mange tema på en uformell agenda.
NVE ringte og fortalte at de hadde gitt konsesjon til vindkraftutbygging på Stokkfjellet og til bygging og drift av en cirka 29 kilometerlang 132 kV kraftledning fra Stokkfjellet vindkraftverk til Nea transformatorstasjon. Dette er helt i tråd med de vedtak som ble fattet med stort flertall i kommunestyret. Så gjenstår det å se om avgjørelsen blir anket, og  i tilfelle hva resultatet blir av behandling i departementet.
Noe av dagen ble brukt til å starte forberedelser til folkemøtet om kommunereformen over jul.

Fredag ble det også litt forberedelser og besøk av medpolitikere som kom for å delta på den tradisjonelle julelunsjen i rådhuset.
Etter oppslag i Nea Radio om blant annet igangsatt retaksering på verker og bruk, kom leder i Selbu Næringsforum innom. I et intervju med Nea Radio uttalte han at dette muligens var igansatt på grunn av kommunereformen, noe som selvsagt ikke har rot i virkeligheten. Denne eiendomsskatten ble innført en gang på syttitallet, og det skal foretas retaksering hvert tiende år. I Selbu er ikke dette fulgt opp. Da jeg ble kjent med det, fikk jeg et vedtak i kommunestyret før jul i fjor på at retaksering skulle iverksettes.
Det er litt underlig at det ikke blir tatt kontakt med kommunen som medlem og nær medarbeider med næringsforumet, før en går i media med udokumentert synsing som kan høres ut som fakta.
Heldigvis fikk rådmannen uttale seg i Nea Radio både om dette og om at vi må følge lov om offentlige anskaffelser. I intervjuet med næringsforumet hørtes det ut som om vi kan omgå denne, men en lov er til for å følges, ellers kan det bli straffereaksjoner. Det er bekalgelig at lokale bedrifter ikke når opp i konkurranse om leveranser, og her har Selbu Næringsforum virkelig en oppgave med å bistå disse i anbudsprosesser.
Til lunsj var det fint pyntet i kantina, der tre ansatte hadde laget mye godt «julepålegg». I år var det sektor Oppvekst som hadde ansvar for opplegg og ledelse ved bordet. Både rådmannen og jeg hadde på forhånd varslet at vi ville si noen ord.  Fra min side ble det stort sett en takk for stor innsats, vilje og evne til å dra sammen for å snu negative regnskapstall. Jeg opplever at det er god stemning blant ansatte, og at det er trivsel på arbeidsplassen.
Til avslutning i kommunestyremøtet på mandag, oppfordret jeg alle til å tenke over hvordan vi kan være forbilder for å unngå mobbing. Den samme oppfordringen gjentok jeg på fredag til ansatte.
En nylig gjennomført ungdomsundersøkelse viser at det er økt mobbing, og vi som voksne må virkelig tenke oss godt om hva vi sier ved middagsbordet eller i andre sosiale sammenhenger. Vi er nok heller ikke alltid like flink til å la være å «sette stempel» på våre medmennesker.

Nå er det juleferie. Hele ferien i 2014 er hittil ikke tatt ut, og derfor tar jeg fri fra kontoret fram til den 5. januar. Jeg kan treffes på mobil, og epost blir nok også lest i blant, men på kontoret blir det ingen i denne perioden.

Til slutt vil jeg ønske alle ei riktig god jul og et godt nytt år!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: