Strategiseminar.

Hver høst har vi strategiseminar i LVK. Der møter både faste representanter og vararepresentanter til landsstyret. Torsdag og fredag denne uken var vi samlet på Holmenkollen Park hotell.

På programmet til disse seminarene står blant annet saker i statsbudsjettet som har betydning for medlemskommunene. Denne gangen gjelder det blant annet naturressursskatten som er forslått endret, og hva kapitaliseringsrenten blir fastsatt til. Det har betydning for eiendomsskatten på kraftanlegg.
Vi drøfter generelt hvordan vi skal arbeide framover og hvilke saker som skal prioriteres.
En viktig sak for alle kommuner er kommunereformen. LVK jobber spesielt med å se på konsekvenser for kraftkommunene.
I landsstyret sitter det representanter for de fleste fylkene, og fredag morgen informerte mange av deltakerne om hvor langt de er kommet i utredningsarbeidet. Noen har samtaler med nabokommuner i flere retninger, og noen har så vidt kommet i gang. Både i møte og i pauser ble det brukt mye tid på dette temaet.

Søndag besøkte jeg julemarkedet i og ved Selbu Bygdemuseum. Dette er andre året det arrangeres, og i år som i fjor var det fine produkter i bodene. Mange var møtt opp for å handle eller bare for å kjøpe kakakaku og kaffe og slå av en prat. Trivelig tiltak i ei travel førjulstid!

Kommende uke er det noe som skjer både på dagtid og kveldstid. Tirsdag har jeg ryddet tid til kirkekonsert med Selbu Korensemble og Stephen Brandt- Hansen. Det gleder jeg meg til!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: