MGP-junior.

Siden det ble kjent at Dråkmat gikk til finalen  i MGP-junior, har jeg gledet meg til å være til stede i Oslo Spectrum. Hele turen til Oslo svarte til forventningene.

Det er stort at «våre egne gutter»  kom seg gjennom nåløyet og ble funnet gode nok til å være med i finalen i år. I Selbu har vi aldri vært i tvil om at de fortjener en plass der, og de viste som vanlig at de er utrolig dyktige.
Jeg dro fredag ettermiddag på privat tur til Oslo sammen med mann, sønn med samboer og tre barnebarn. Vi hadde en trivelig dag på lørdag med besøk på operataket og på åpen dag i operaen, der vi blant annet fikk være med på scenografiverksted som i alle fall de yngste hadde stor glede av. Etter en runde med shopping og tur oppover Karl Johan, gjorde vi oss klare til kveldens «fest» .
Både i løpet av dagen i byen, på hotellet og i køen foran Spectrum, traff vi spente selbygger. Mange hadde kledd seg i support-utstyr, og jeg er ikke lite imponert over at over 300 hadde tatt turen fra Selbu og inn til hovedstaden. Det vitner om samhold, og er et klart uttrykk for at vi setter stor pris på de flotte guttene som representerer heimbygda på en fin måte.
De er dyktige musikere, men også deres trygge og rause væremåte gjør at de er  fantastisk gode ambassadører for heimbygda si.
Det var stor stemning i Spectrum, og selbyggene satte sitt preg på en fullsatt sal som rommer 7.300 tilskuere. Noen hadde bannere med, og de grønne t-skjortene preget et stort område i salen. Mange supportere samlet gjorde sitt til at vi skapte stor stemning, så det både vistes og hørtes hvor Dråkmat hadde sine fans.
Av i alt ti innslag skulle fire gå til superfinalen, og selvsagt var vi sikre på at Dråkmat ble med. De ble ropt opp som nummer to av de som gikk videre, og fremførte på nytt «Æ ane itj æ» like flott og sikkert som i innledende runde.
De gikk ikke helt til topps, men å bli valgt ut til finalen av 600 innsendte bidrag, er en seier i seg selv. Når de i tillegg ble med til superfinalen, ja, da vil i alle fall jeg kalle dem vinnere.
På turen heim på søndag traff vi fire av guttene i bandet. Spente barnebarn fikk autografer, og jeg benyttet anledningen til å gratulere og fortelle dem at vi setter stor pris på dem som gode «selbuambassadører».
Ei vellykket helg på alle måter for aktører og supportere!

Kommende uke har jeg avtaler nesten hver dag. Mandag ser jeg fram til å åpne sansehagen ved sykehjemmet, og er glad for at noe av uteområdet der endelig er ferdig tilrettelagt for beboerne.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: