Sankthanshelg med regn.

 

Denne helgen har stort sett «regnet bort».  Jeg har lest i media og fått melding om ras som har stengt veger,brudd  på vannledning og utfordringer med store vannmengder på Årsøya der Sommerfestivalen ble arrangert.

Torsdag var det ingen møter før lunsj, så jeg fikk lest epost, satt opp saker i saksbehandlingssystemet til referat i formannskapet og attestert fakturaer.
Kommende uke er det møte i formannskap, planutvalg og regionråd i Værnesregionen. I regionrådet skal vi behandle tertialrapporter og gi innspill til framlagt forslag til budsjett for 2015. Det er store, viktige saker som krever forberedelser.
Før regionrådsmøtet skal alle formannskapene i regionen møtes for å snakke om hvordan vi skal forholde oss til kommunestrukturdebatten.
Til formannskapet er det også noen saker som det tar tid å forberede. Der er det budsjettrammer for 2015, klagesak, økning av husleie, uttalelse til regjeringens varslede lov om godkjenning av låneopptak i forkant av kommunereformen og investering på Selbustrand kirkegård og på Vikaengene.
I klagesaker er det først og fremst ombudsrollen vår som skal ivaretas. Klageren må være trygg på at vi kjenner saken godt, og derfor bruker jeg ekstra tid for å være sikker på at alle sider er belyst.
Etter lunsj hadde jeg et internt møte med personalsjef og rådmann, før jeg deltok i en sosial samling for ansatte som har sluttet i kommunen i det siste.
Denne gangen var det seks ansatte som fikk velfortjent takk fra sin nærmeste leder, og  mottok gaver for sin arbeidsinnsats for kommunen gjennom mange år.
Selbu Næringsforum har i flere år arrangert en sommertur, og i år gikk denne med Jøvra til Radiomuseet. Ca. 30 personer deltok på medlemsturen, og ved ankomst til radiomuseet fikk vi servert rømmegrøt og spekemat. En dyktig ung musiker fra bygda underholdt i tillegg til at verten spilte gitar og sang viser.
Både daglig leder i Selbu Næringsforum og styreleder sa noen ord til forsamlingen. Styreleder understreket viktigheten av at vi må være flinke til å «framsnakke» hverandre. Det er den beste og mest effektive måten å bygge et godt omdømme på. Kampanjer, annonser og planlagt positiv markedsføring hjelper lite om vi som bor i bygda ikke er positive ambassadører.
Jeg benyttet anledningen til å utnevne den unge musikeren til selbuambassadør med en sølvstjerne som synlig bevis. Han er nå elev ved musikkonservatoriet i Trondheim og skal til Kjøbenhavn som utvekslingsstudent kommende høst. I mange år har han stilt opp lokalt og gledet oss med musikken sin. Uten tvil en god ambassadør  og omdømmebygger for bygda vår!

Selbu kommune benytter tilbud fra «Inn på tunet» – tilbud i Tydal. Fredag var noen fra kommunen invitert på frokost til gården der dette tilbudet blir gitt. Vi fikk se bilder, var med på omvisning og ble informert om aktivitetene. Det er mange ulike dyr på gården, og brukerne deltar i foring og stell i tillegg til at det arrangeres turer i nærmiljøet. Bilder av deltakere som storkoser seg med lam i fanget, vitner om at de trives og har nytte av tilbudet.
Tilbake på kontoret var det på nytt tid til forberedelser. Rådmannens forslag til budsjettrammer for 2015 skal behandles i formannskapet kommende uke. Her legges det opp til store og nødvendige besparelser som en følge av ubalanse i driften i 2013. Dette forsterkes ytterligere av varslet reduksjon i overføringene fra regjeringen. Håper at Krf og V ser at dette bærer galt av sted i forhold til å kunne gi gode tjenester til innbyggerne.
Kommunereformen i Danmark viser at det ikke er vesentlig å spare på å slå sammen kommuner, så de totale overføringene til kommunene må økes uavhengig av kommunestruktur. Det regjeringen kan oppnå med å endre fordelingen av rammene til kommunene, er at lokalpolitikere og administrasjon resignerer når det blir større og større gap mellom forventninger og muligheter.
Jeg laget utkast til tilleggsforslag på sak om budsjettrammer og sendte det til flertallsgruppa i formannskapet.
Mandag skal det være møte i bedriftsforsamlingen i Trønderenergi. Der er jeg av valgkomiteen foreslått som leder, og dette er det første konstituerende møte.
I utgangspunktet skal alle selskaper som har mer enn 200 ansatte ha bedriftsforsamling, men det kan avtales mellom selskapet og et flertall av de ansatte eller fagforeninger som omfatter to tredeler av de ansatte, at det ikke skal være bedriftsforsamling. Så langt har det ikke lykkes å samle det flertallet som kreves, og vi vil få orientering om saken i møtet på mandag.
Før jeg tok helg, gikk jeg igjennom den juridiske  redegjørelsen for evt. avvikling av bedriftsforsamling.

Lørdag fikk jeg melding om at det var brudd i hovedvannledningen, og at dette var komplisert å utbedre. Vannreserver til området var to høydebasseng, og abonnentene ble oppfordret til å begrense forbruket. I løpet av natt til søndag var det meste på plass etter at det måtte legges ekstra rør «bypass» på grunn av bløt myr der ledningen ligger.
I mange år har værgudene skapt problemer for Sommerfestivalen, og det slo heller ikke feil denne gangen Jeg var ikke til stede, men rekordstore nedbørsmengder la nok også denne gangen en demper på festivalen.
Håper alt har gått bra, og at publikum trivdes på tross av været.

Kommende uke er den siste med mange møter før det tas ferie fra politisk møtevirksomhet. Noen avtaler har jeg den første uken i juli, men da blir det heldigvis tid til å rydde litt og jobbe med saker som blir forsømt i en travel hverdag.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: