LVK Strategiseminar.

Den siste uken i november er det hvert år strategiseminar i LVK . Torsdag og fredag denne uken var landsstyremedlemmer og varamedlemmer samlet til seminar på Holmenkollen Park Hotell.

LVK er medlemsorganisasjon for vasskraftkommuner, og Selbu kommune har vært medlem lenge før jeg ble ordfører. Hvert fylke har et landstyremedlem. Jeg ble valgt inn der i 2009, gjenvalgt i 2011 og i 2013.
Organisasjonen behandler saker av stor betydning for vertskommuner til vasskraftutbygging. På agendaen denne gangen sto skattespørsmål, revisjoner av gamle konsesjoner og organisasjonssaker.
På siste landsmøte i Bergen i høst ble det valgt nytt landsstyre. I henhold til gjeldende vedtekter er fylkene  suverene i å velge sine representanter, men før siste valg, tok valgkomiteen kontakt med fylkene for å få minst to forslag fra hver. De fikk forslag fra noen fylker, og la fram valgkomiteens innstilling i møtet.
Etter møter mellom fylkesrepresentantene på landsmøtet, ble resultatet av det endelige valget at det bare er to damer i landsstyret. I tillegg er det bare Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Arbeiderpartiet som er representert. Tre rådmenn er i tillegg med i styret.
Organisasjonen er partipolitisk nøytral, men siden mye av det strategiske arbeidet består i politisk påvirkning overfor sentrale myndigheter, er en tjent med å ha en bred representasjon. Den politiske sammensetningen etter siste valg er for snever, og fra Høyrerepresentantene i landsmøtet kom det sterke reaksjoner. Det var ikke et planlagt utfall fra noe politisk parti, men uansett er det en styrke for organisasjonen å ha en bredere sammensetning.
Styrelederen har hatt møter med Høyre sine vararepresentanter til landsstyret, og la fram et forslag om at tre av dem i inneværende periode skal kunne møte i landsstyret med tale og forslagsrett. Det sluttet landsstyret seg til.
Vedtektene skal også gjennomgåes før neste landsmøte i 2015, slik at en på en bedre måte kan sikre både kjønnsbalanse og politisk bredde.
En sak om organisasjonens omdømme sto også på agendaen. Her var det stort engasjement gjennom gruppearbeid på egen oppfatning av LVK, og hvordan vi tror folk utenfra ser på oss.
Fra gruppearbeidet vil alle innspill til tiltak for å bedre omdømme og gjøre organisasjonen bedre kjent bli gjennomarbeidet og lagt fram for landsstyret neste gang vi møtes.
Både på kveldstid og i pauser på konferanser, blir tiden brukt til å gå igjennom epost og ta telefoner.

På søndag hadde Selbu Bygdekvinnelag, Selbu Husflidslag og Selbu Bondelag julemartna ved Selbu Bygdemuseum. Selv om ikke været var det aller beste, hadde mange møtt fram for å handle i bodene, eller bare kjøpe seg kaffe og se på alt det fine som var til salgs. Med så mye fint handarbeid, lefse og julekaker fant nok de aller fleste noe å ta med seg heim. Dette var et flott tiltak i ei travel førjulstid.
Samme ettermiddag var jeg sammen med noen venner til stede på juletretenning ved Selbu Sykehjem. Der spilte Selbu Skolekorps kjente julesanger både inne og ute. Noen av aspirantene i korpset opptrådte også med sang for beboerne.

Kommende uke er de tre første dagene fullt opptatt, mens jeg på slutten av uken har satt av en «fridag». Den blir nok benyttet til juleforberedelser, siden mange dager deretter er belagt med møter og ulike oppdrag både på dagtid og kveldstid.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: