Aksjeemisjon og møteforberedelser.

Daglig leder i det nyetablerte tomteselskapet  er kommet godt i gang, og alle eierne skal ha sak om emisjon til behandling. Selbu Sparebank hadde saken i sitt styremøte på torsdag, og kommune og Everk har planlagt behandling i kommende uke.

Torsdag startet jeg dagen på kontoret litt senere enn normalt, men selv uten møteavtaler, ble det på nytt en hektisk dag.
Hovedutvalg for Oppvekst hadde sitt budsjettmøte, og under budsjettbehandlingen ble det bedt om nærmere detaljopplysninger av hovedtall som var framlagt i budsjettet. Jeg deltok på deler av dette og hadde samtaler med varaordfører og medpolitikere som var på rådhuset i hovedutvalgsmøte.
Etter lunsj var den siste saken til kommunestyremøtet klar. Dette er sak om vårt bidrag i emisjon i Selbu tomteselskap. Skal vi lykkes med boligbygging, må vi ha tilgjengelige tomter, og en boliganalyse som er utført i regi av Blilyst, gir oss det svaret vi allerede har visst. Vi har manglet tomteområder i sentrum i alt for mange år, noe som har medført lav byggeaktivitet. Nå har vi ferdig regulerte tomter, og med et tett samarbeid og bistand til grunneiere, har jeg tro på å lykkes.
Etter arbeidstid kontaktet jeg styreleder i banken om utfallet av deres behandling av emisjon i tomteselskapet. De behandlet saken på torsdag. I løpet av kvelden fikk jeg informasjon fra styrelederen om at de så positivt på tomteselskapet, og var villig til å bidra med kapital, men ikke med aksjekapital. Dette er svært skuffende siden sittende banksjef og tidligere styreleder var pådrivere for å få på plass et tomteselskap der de ville bidra med sin kompetanse som «medspiller». Banken gikk inn i selskapet som eier da det ble stiftet tidligere i år , men dagens styre ønsker ikke at banken skal være en aktiv part i selskapet.
Selbu Sparebank har hittil vist at det er store fordeler for et lokalsamfunn å ha sin egen bank, og lojaliten fra  næringsdrivende og privatkunder i bygda avhenger uten tvil av hva banken bidrar med til fellesskapet.
Vi skal behandle saken i formannskap og kommunestyre på mandag, og vi er lovt å få utskrift av styrevedtaket før vårt møte.
Den tredje eieren i selskapet er Selbu Energiverk. Der har de ennå ikke behandlet saken.
I gruppemøtet torsdag kveld gikk vi igjennom sakene til mandagens møte i kommunestyret og budsjett og økonomiplan. Dette skal ikke behandles i kommunestyret før i desember, men vi ønsker å ha flere gruppemøter før den tid.
Romprogram og kostnadsramme for Mebond barnehage skal endelig behandles på mandag. Kostnadsrammen ligger noe over det vi tidligere har vedtatt, men nå er inventar og opparbeidelse av uteområde tatt med. Anbudet går ut som en totalenterprise. De skissene som legges fram i saken for utnyttelse av tomt og utforming av bygg, er bare retningsgivende. Anbyderene er da fri til å komme med sine forslag til løsninger, og utvelgelse av entreprenør vil skje på bakgrunn av tilbudt pris og beskrivelse. Det legges til grunn at pris skal utgjøre 70 %  og funksjonalitet 30 % i anbudskonkurransen.
Totalentreprise har ikke vært en vanlig brukt i  Selbu kommune. Vedtaket om at dette skulle prøves ut med Mebond barnehage, ble fattet med bakgrunn i diskusjonen om kostnadsnivå da Tømra barnehage ble bygd. Vi har mange dyktige lokale entreprenører som forhåpenligvis vil komme med anbud, og forhåpentligvis vil også noen eksterne melde seg på i konkurransen.
I gruppemøtet ble selvsagt emisjon i tomteselskapet tema etter at jeg fikk styrevedtaket i banken referert i samtale med styreleder. Alle var enige om at det må prioriteres å  finne en løsning på denne saken, for at vi skal få fart på boligbygginga.
En revisjonsrapport om kommunenes KOSTRA-rapportering står også på saklista. Stort sett ser det ut til at vi har et godt system for rapportering, men det pekes blant annet på manglende årshjulog prosedyrer i forhold til rapportering. Revisor vil være til stede under behandling av saken i kommunestyremøtet, og det ble i gruppemøtet stilt noen sprøsmål som jeg videreformidlet slik at vi kan få svar i møtet.
Det var ønske i gruppa om å ha to nye gruppemøter på budsjettet, og det eneste tidspunktet som var mulig for det første møtet, var mandag etter kommunestyremøtet. Da har de fleste av oss allerede hatt en arbeidsdag på over 12 timer, men det er en så viktig sak, at alle strekker seg langt.

Fredag skulle jeg ha deltatt i nasjonalparkstyret for Skarvan og Roltdalen og Sylan, men måtte melde forfall for å delta i en begravelse.
Før jeg dro dit hadde jeg flere telefonsamtaler om emisjonssaken, og i helga har det vært forberedelser til ekstra formannskapsmøte og til kommunestyremøte.
Søndag tok jeg litt fri og deltok på en trivelig hyggekveld sammen med barnebarn i forsamlingshuset ved Aursund.

Kommende uke er travel både på dagtid og kveldstid. Det aller viktigste for meg nå er å skaffe kapital til tomteselskapet vårt. Med tilgjengelige tomter, grunneiere som vil avstå arealer og interesserte tomtekjøpere, skulle alt ligge til rette for økt boligbygging i bygda.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: