Vellykket Selbumartna!

Når Selbu Teaterforum, som arrangør, reklamerer for Selbumartnan, bruker de begrepet «årets triveligste helg», og det er ingen tvil om at alle også i år stortrivdes med god underholdning og rikholdig tilbud fra mange boder.

Torsdag kunne jeg endelig skrive under kontrakter på salg av tre kommunale eneboliger. Vi har mange boliger, og flere har stått ledig i lange perioder. To av husene som selges, trenger omfattende oppussing, mens det tredje ble videresolgt umiddlelbart fra firmaet som kjøpte alle tre samlet.
Jeg har tidligere skrevet under på kontrakter med forbehold om kommunestyrets godkjenning, men siden annonseringen var mangelfull den gangen, valgte rådmannen å innstille på at salget av boligene skulle legges ut på nytt, noe kommunestyret sluttet seg til.
Nye budrunder endte opp med at det samme firmaet også denne gangen fikk tilslag på alle tre husene, selv om det selvsagt ikke var noen forutsetning at alle skulle selges samlet.
I løpet av dagen hadde jeg samtaler med rådmannen og andre saksbehandlere om forskjellige saker, og på slutten av dagen kom redaktøren i Selbyggen innom. Hun planla å ha en reportasje om «ordførere i feriemodus» i løpet av sommeren, og ville sende over noen spørsmål til begge ordførerne i dalføret.
Epost ble behandlet og fakturaer og reiseregninger gjennomgått og attestert.

Fredag startet dagen med styremøte i Trønderenergi i Trondheim. Der hadde vi flere orienteringssaker på agendaen i tillegg til en mer omfattende gjennomgang av nettselskapet.
Etter styremøtet dro jeg på Selbumartnan. Der var det allerede fullt av folk som gikk omkring mellom bodene, handlet litt og slo av en prat med kjente.
Lørdag og søndag sto jeg et par økter på stand for kommunen. Det var laget en enkel quiz som mange besvarte, og vi kunne informere om boligtomter og andre saker som folk stilte spørsmål om.
Det var også hengt opp et stort ark der folk kunne skrive hva de synes er best ved Selbu. Her kom det fram mange ulike momenter, men jeg registrerte at mange trakk fram Selbusjøen og flott natur.
Selbumartnan satser på mange kulturinnslag i tillegg til handel og martnasfester. Det er underholdning for store og små, og jeg var til stede da Mebond barnehage avdeling Toppen, hadde sin opptreden. Flinke og ivrige barn bidro med sang og dramatisering av blant annet Bukkene Bruse.
Det var mange innslag med fin musikk og sang, og allsangen på lørdag var som vanlig svært populær.
I år er det 100 år siden allminnelig stemmerett ble innført i Norge. Formannskapet satte tidligere i år ned en komite som skal se på markeringer av jubileet. Jeg valgte først og fremst å sette dette på dagsorden for  å vise hvor viktig det er å bruke stemmeretten som ble kjempet fram av kvinner som virkelig «sto på barikadene». Det er skremmende at stadig færre ser hvor viktig det er å ta vare på de rettigheter et demokratisk styresett gir oss.
Selbu Teaterforum valgte å markere stemmerettsjubileet fra scena på søndag. I alt 45 kvinner er blitt valgt inn i kommunestyret i Selbu gjennom tidene, og av disse er det bare 5 som er gått bort.
Alle 40 var invitert til å delta på søndag, og de aller fleste møtte opp. Det var skrevet en sang som vi tok en rask gjennomgang på før vi skulle «opptre».
Dyktige konferansierer startet med å gi publikum et historisk tilbakeblikk på kvinners engasjement i samfunnet gjennom tidene. I Selbu kom den første kvinnen inn i kommunestyret i 1947, og ingen ble med i formannskapet før i 1984.
Dette viser at det ikke var lett å komme inn på en mannsdominert arena. Vi er imidlertid kommet sterkt med i nyere tid, noe som bekreftes med at 3 av de siste 5 ordførerne i kommunen er kvinner.
Vi tre ble tatt opp på scena og intervjuet om episoder og utfordret på å si litt om ulikheter mellom kvinner og menn sin måte å jobbe på.
To unge jenter, som er med i ungdomsrådet, ble stilt noen spørsmål om deres engasjement i dag, og hvilke tanker de har om deltakelse i politisk arbeid i framtida.
Deretter kom alle damene som har vært med i kommunestyret, inn på scena. Der fikk noen anledning til å fortelle litt om nominasjon, hvordan de opplevde sitt møte med politikken og morsomme enkeltepisoder.
Til slutt deltok alle i sangen som var skrevet for anledningen. Flott regi av journalist Narve Rognebakke som også hadde skrevet sangen.
Komiteen som formannskapet har nedsatt for stemmerettsjubileet hadde også sin egen stand. Håper i alle fall at helgas fokus på stemmeretts- jubileet vil føre til at flere forstår hvor viktig det er å gjøre sin borgerplikt ved stemmeurnene.
Kvalitet preger Selbumartnan, og bodene ble flittig besøkt hver dag i alle fall av to handlelystne barnebarn som jeg var så heldig å ha besøk av!
Takk til Selbu Teaterforum og alle som bidro til at vi på nytt fikk oppleve ei alle tiders trivelig helg!

Kommende uke er det så langt ingen avtaler på timeplanen min, og det er håp om at det blir tid til rydding både på PC og i papirer. Det er fremdeles ikke så mange på rådhuset som har tatt ferie, så noen interne møter for oppfølging av saker, vil det sikkert også bli.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: