LVK – møte på Island.

Hvert år avvikler landsstyret for LVK sommermøte. Denne uken var vi samlet på Island der vi også møtte organisasjonen for vasskraftkommuner derfra.

Onsdag morgen dro vi tidlig med fly til Oslo for å reise sammen med resten av styret til Reykjavik. Det er ikke så ofte at vi kan ta med oss ektefeller, men denne gangen var det tilbud om det. Selvsagt dekker vi de ekstra kostnadene sjøl, men det er trivelig å bli kjent med de andre representantene sine «bedre halvdeler»  og oppleve noe sammen med egen ektemann.
Etter ankomst til Island, startet vi dagen med landsstyremøte i konferanselokalene på den Blå Lagune.
På agendaen til møtet sto mange viktige saker til landsmøtet som skal avvikles i august. Det er forslag til økning av kontingenten. Et utvalg har jobbet i lang tid for å finne den mest rettferdige måten å beregne dette på. Blant annet går eiendomsskatt inn som en av parametrene i tillegg til naturressursskatten.
Det skal også foretas nyvalg til styret på landsmøtet, og vi fikk framlagt en oversikt over innkomne forslag til valgkomiteen. De har innstilt på ny leder, og fylkene skal i sine møter på landsmøtet komme fram til forslag på sine kandidater.
Vi hadde også møte før lunsj og avreise på fredag. Regnskap og årsmelding for 2012 ble behandlet i tillegg til regnskap for 1. kvartal 2013.
Det er alltid mange saker på gang som angår rammevilkårene for vertskommunene til vasskraftutbygginger. Nå foreligger det en uttalelse fra ESA på en klage som LVK sendte inn sammen med miljøvernorganisasjoner. Dette gjelder sammenhengen mellom vannforvaltningsplaner  og revisjoner av konsesjonsvilkår. I møtet fikk vi en gjennomgang av ESA sine foreløpige konklusjoner.
En representant i landsstyret, som er rådmann i en kommune, har deltatt på LVK-skolen som ble startet sist høst. Hun informerte om dette tilbudet, og jeg håper vi kan få med noen fra Selbu når neste semester starter opp.
I møtet på onsdag hadde vi besøk fra vår «søsterorganisasjon» på Island. De har ikke holdt på så mange år, og har derfor tidligere vært i kontakt med LVK for å lære av våre erfaringer.
Torsdag var satt av til en rundtur til Thingvellir, Geysir, Gullfoss og en runde i Reykjavik. Det var en flott tur i et noe fremmed landskap og med en flink guide som lærte oss mye om Island.
Med flyforsinkelser fra Island, rakk vi ikke flyet videre til Værnes fredag kveld, og måtte derfor overnatte på Gardermoen. Siden vi da naturlig nok var sene til å bestille billetter, kom vi først til Værnes klokken 15.00 på lørdag.

Kommende uke er det møter alle dager og de fleste kveldene, og derfor måtte deler av helga brukes til forberedelser og gjennomgang av epost. Det er trivelig å se nye steder og få med seg fine opplevelser, men med et heller hardt program i uken som kommer, hadde jeg satt stor pris på å komme heim som planlagt på fredag kveld.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: