Temadag og «fridag».

I starten av hver periode i kommunestyret, har vi to dager med opplæring for alle politikere. Dette har vi valgt å gjøre i tett samarbeid med KS.  I år prioriterte vi å ha en temadag i egen regi, men med tjenesteledere fra Værnesregionen som innledere.

Til torsdagenes temadag for kommunestyret var det flere representanter som hadde meldt forfall. Det er beklagelig at viktig informasjon om Værnesregionen ikke når alle politikere som har vært med å ta avgjørelser om samarbeid, og som også vil måtte ta stilling til nye samarbeidsområder.
Det er nyttig at det stilles kritiske spørsmål til alle politiske saker, men det er da også viktig at alle har det samme kunnskapsgrunnlaget for å kunne fatte vedtak.
I regionrådet er ordfører og en fra opposisjonen med, mens vi har to representanter i de politisk nemndene. Protokoller fra regionrådsmøtene sendes til alle i kommunestyret i tillegg til at de settes opp som referatsak til møte. På tross av dette oppleves det aldri som om vi informerer nok, og derfor valgte vi dette som tema.
Tillitsvalgte, tjenesterledere og andre fra administrasjonen var invitert til temadagen, og mange av dem møtte opp.
Fra Værnesregionen stilte sekretariatsleder, samhandlingleder Helse, leder for IT-avdelingen og leder for nyetablert forvaltningskontor. Det er enda flere områder som burde ha vært dekket, men i de to neste kommunestyremøtene har jeg planlagt å ha en egen sekvens med barnevern og en med folkehelse. Dette er store omfattende tjenesteområder med store utfordringer, og det er ikke mulig å få alt med på en dag.
Sekretariatsleder startet dagen med generell informasjon, mens de andre gikk igjennom sine områder. Nå begynner vi også å se økonomiske effekter av samarbeidet på noen områder, og hovedtillitsvalgt i Selbu tok ordet og understreket at kompetanse og faglig samarbeid er minst like viktig som økonomi.
Årsmeldinger fra Værnesregionen viser at det på de aller fleste områder er lavt sykefravær. Det tyder på trivsel, interessante arbeidsoppgaver og vilje til å yte gode tjenester.
Dyktige og entusisastiske ledere bidro med nyttig informasjon på temadagen.
Represetanter fra flere regionsamarbeid kommer til Værnesregionen for å høste erfaringer av det vi har gjort. I ulike fora der jeg møter folkevalgte fra andre deler av landet, får jeg spørsmål om vårt regionsamarbeid. Vi har lykkes med det vi har gjort hittil ikke minst takket være aktiv deltakelse fra tillitsvalgte og rekruttering av dyktige ledere.
Andre del av temadagen vår brukte vi til generell informasjon om offentlig planlegging. Dette temaet hadde tjenesteleder i kommunen ansvar for. Han gjennomgikk planprosesser og brukte lokale planutfordringer som eksempel. Her var det utvilsomt mye å lære både for oss som har holdt på i mange år og for helt ferske politikere. Et flott opplegg som ga godt grunnlag når vi skal behandle kommuneplanens arealdel som nettopp er lagt ut til offentlig høring.
Kommende mandag skal vi ha et åpent møte om arealplanen. Da vil de konkrete innspillene og planutvalgets forslag bli gjennomgått.
Etter at temadagen var slutt fortsatte jeg med gjennomgang av post og gjennomførte et intervju med Nea Radio.
Med travle dager i tida framover startet jeg også å skrive en hilsen til franskmenn som jeg skal møte den 2. mai. De er her på besøk til kvernsteinslaget vårt.

Fredag valgte jeg å være heime fra kontoret. En invitasjon til åpning av kunstutstilling på Coop Selbu var kommet som epost tidlig fredag morgen. Det var 6.klassinnger fra alle de tre grunnskolene våre som hadde fått en dag med maling. Dette er et tiltak i den kulturelle skolesekken, og det var fantastisk mange flotte malerier som ble stilt ut. Trivelig å bli invitert og være til stede.
Selv om jeg tok litt fri, ble noe tid brukt til å forberede turen til Oslo og møte med OED om revisjon av konsesjonsvilkår for reguleringen av Selbusjøen og Drakstsjøen. Det er en komplisert sak, men etter mange år føler jeg at jeg har relativt god oversikt over utfordringer, innstillinger og korrespondanse i løpet av de 14 årene som er gått siden saken ble fremmet. Jeg er uansett glad for å ha fått med meg noen som har fulgt saken i alle år.
Årsmeldinga for kommunen er ferdig, og deler av dag og kveld gikk med til å lese denne.

Ei fin helg med selskap og uformelle sammenkomster med famile og venner, gir godt påfyll til ei uke med møter og arrangementer. 1. mai skal markeres på tradisjonelt vis i dalføret, og jeg ser fram til trivelig samvær i kirken og på Gimle

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: