Fint og kaldt vintervær.

I helga har det vært fint og kaldt vintervær, men fremdeles er det lite snø. Noen har gått på ski i helga, men de fleste steder er det alt for hardt, og for barna er det liet å beskjeftige seg med utendørs.

Torsdag startet kontordagen som vanlig med å gå igjennom epost og attestere fakturaer.
Selbu orienteringsklubb skal arrangere NM i skiorientering den siste helga i januar, og i posten min lå det en oppfordring om å skrive en hilsen i programmet som skal deles ut til deltakerne. Det sa jeg selvsagt ja til, og brukte deler av tiden før lunsj til å få dette ferdig.
Jeg hadde også en lengre samtale med vår SLT-koordinator, som sammen med skolene våre, er ansvarlig for en opplæring om «nettvett». Vi har etter søknad fått midler fra KRÅD (Det Kriminalforebyggende Råd) til dette. Jeg har skrevet under på et manifest mot mobbing og vet at barnehagene og skolene jobber godt med dette. Mobbing på nettet kan være vanskelig å oppdage, og her er det først og fremst holdninger til elever og ikke minst foreldre som må påvirkes.
Vi snakket også om generell bruk av sosiale medier både av barn og voksne. Jeg har valgt å ikke være på facebook så lenge jeg er ordfører, men kjenner uansett til hva enkelte skriver. Det ser ikke ut som om alle er klar over hvor viktig det er å tenke nøye over hva som skrives der.
Torsdag ble resultater av en ny kommuneundersøkelse offentliggjort. Den var gjennomført av Sentio og gjaldt kommuner og bolyst. Vi var med på en slik undersøkelse for et par år siden, og kom veldig godt ut. I ettertid får vi stadig tilbud om å delta på nye undersøkelser. Vi må selvsagt betale for å få utført undersøkelsen, og resultatene blir hver gang bare en sammenligning mellom de kommunene som velger å være med. De fleste distriktskommunene satser på omdømmebygging og befolkningsutvikling. Manglende omtale når en velger å ikke delta, kan urettmessig gi folk en oppfatning av at noen kommuner ikke er gode å bo i.
Etter lunsj besøkte jeg Selbu Næringsforum. Kommunen har en samarbeidsavtale med dem som gjør at de er kommunenes næringsapparat. Vi diskuterte tema for medlemsmøte og oppdaterte hverandre på status for Blilyst og andre prosjekter. Sammen med Granby Gård har de hatt møte med Trøndelag Reiseliv med sikte på å få en trøndersk stand på høstfesten i Minot (USA). Granby Gård har vært til stede der flere ganger, og det ville ha vært interessant om vi hadde fått et felles trøndersk markedsføring overfor et interessant marked.

Fredag var jeg hjemme, men var innom kontoret en liten tur. Jeg tok selvsagt i mot telefoner og leste epost i løpet av dagen.

I helga har det ikke vært noen offisielle oppdrag, men Selbustrand I.L har arrangert skirenn på Selbuskogen skisenter. Jeg var ikke til stede der, men er informert om at det har vært en formidabel dugnadsinnsats flere dager i forveien med å kjøre snø og tilrettelegge løyper. Det er helt fantastisk å se hvor mange som stiller opp, og det er ingen tvil om at uten frivillig innsats hadde det ikke vært mulig å ha så stor aktivitet som vi har i Selbu.
Søndag kveld dro jeg til Selbuhallen for å se 1. divisjonslaget spille kamp mot Nordstrand. Det ble en spennende kamp der Selbu ledet store deler av første omgang. Til slutt trakk Nordstrand det lengste strået og vant med 5  mål, men hjemmelaget  bidro i alle fall til at det ble en spennede forestilling.

I kommende uke har vi det første formannskapsmøtet i 2013. Det er ikke så mange saker på agendaen til det møtet, men det er greit å komme i gang. Jeg har satt av tid i møtet til en «medarbeidersamtale» med rådmannen, og til å drøfte forslag som ble oversendt fra kommunestyremøtet før jul.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: