Jubileumshelg for kulturskolen.

Selbu kulturskole feiret sitt 30-årsjubileum i helga, noe de markerte med i alt tre ulike konserter. Både  tidligere elever og dagens elever har denne helga som ofte ellers, gledet mange med sang og musikk.

I mange år har Mebond barnehage hatt høstutstilling på uteområdet ved barnehagen. Torsdag morgen var jeg invitert til årets utstilling, og som vanlig var det mye fint å se. Mange stolte barn gikk rundt på området og viste fram det de hadde laget til foreldre og andre.
Hvert år er jeg like imponert over hva de med enkle midler klarer å få til. Det var uroer av løv, malte kongler, stein og glass og dekorative steintroll. Glassene var hengt opp i trær med telys, og var et flott skue i en litt mørk morgenstund. Karius- og Baktustroll var plassert i sandkassen sammen med flere lys, og fine malerier var hengt opp i vinduene. Barn som opplever å mestre noe, får en følelse av tilhørighet og trygghet som er et godt grunnlag å bygge videre utvikling på. Takk til ansatte som tar seg tid til å vise noe av det de bruker dagene til i barnehagen!
Etter at jeg kom på kontoret, stakk leder i hovedtuvalg for oppvekst innom. De hadde møte på torsdag, og behandlet både budsjett og barnehagestruktur. Dette er store saker som berører mange, og et knappest mulig flertallet i utvalget gikk inn for alternativ 2 i strukturutredningen fra rådmannen. Det innebærer nedlegging av Øverbygda barnehage.
Budsjettet ble vedtatt som innstillingen fra rådmannen. Fremdeles gjenstår det gruppemøter på begge sakene, så et endelig vedtak er ikke fattet før behandling i kommunestyret i desember.
To studenter som skal ta mastergrad i administrasjon og ledelse hadde bedt både rådmannen og meg om et intervju om lederrekruttering. De kom før lunsj og stilte mange spørsmål til oss begge. Dette er noe de vil bruke i sine masteroppgaver.
Jeg hadde en lengre samtale med nestleder i hoveutvalg for bygdautvikling. Siden varaordfører som er leder der, måtte melde forfall, ble møtet på fredag ledet av nestlederen. Vi snakket lenge sammen om budsjett og ulike utfordringer på sektoren.
Talen til kulturskolens jubileumskonsert på lørdag ble forberedt før jeg dro til Selbu Ungdomsskole. Der vi hadde det første møte i MOT – teamet. Til stede i møtet var jeg som MOT-leder i kommunen, MOT-koordinator, en av informatørene og kommunens SLT-koordinator. I tillegg var rektor og to informatører fra Peder Morset folkehøgskole invitert.
Vi drøftet organisering og møtehyppighet i tillegg til konkrete tiltak i forbindelse med MOT-til-å-glede-dagen som er den 23. november. For framtidige år, vil vi legge et møte i god tid før denne dagen, for å kunne planlegge tiltak sammen. I år vil det også bli markert på en eller annen måte, etter videre dialog mellom begge skolene.

I forbindelse med innføring av samhandlingreformen er det etablert et samarbeidsforum mellom styret i St. Olavs og KS-Sør-Trøndelag. Jeg er valgt som representant fra KS, og dro til Trondheim for å delta i det første møtet på fredag.
Etter et formøte i KS, kom fire styrerepresentanter fra sykehuset sammen med samhandlingsdirektøren. Både i formøtet og i plenum diskuterte vi litt hva som bør være tema i møtene, og hvor mange møter vi tror det er hensiktsmessig å ha. Det er også etablert  et faglig og et administrativt utvalg med medlemmer fra kommunene og St. Olavs, så vi diskuterte litt om vi har tema ut over det som diskuteres i de to andre utvalgene. Fremdeles er reformen relativt ny, og dermed har begge parter få erfaringer, men vi ble enige om i utgangspunktet å ha minst et par møter hvert år.
Fra sykehuset fikk vi informasjon om utskriving av pasienter, reinnleggelser og rutiner med varsling til kommunene i henhold til avtaler. Det er ikke flere reinnleggelser enn tidligere, og samarbeidet med kommunene, er stort sett godt. Fremdeles er ikke alle rutiner like godt innarbeidet. Det ble det også gitt tilbakemelding om fra kommunene.
Vi er med i Værnesregionen og avtalene med helseforetakene forhandles av regionen på vegne av deltakende kommuner. Derfor må vi forholde oss både til Helse Nord-Trøndelag og St. Olavs. Etter innspill fra vår samhandlingsleder, tok jeg opp mangel på standardisering av avtaler og formularer for blant annet avviksmeldinger. Dette er muligens en bagatell i den store sammenhengen, men det ville ha forenklet en del arbeidsoppgaver om dette hadde vært standardisert for hele «helse-Norge».
Også andre deler av samhandlingsreformen som forebyggende helsetiltak og forskning ble omtalt. Dette er også områder der begge parter har ansvar og helst bør samarbeide godt om.

I helga ble første runde i Spar-serien  i handball for jenter 18 avviklet. Jeg har skrevet hilsen i programmet siden noen av kampene ble spilt i Selbuhallen, men var dessverre forhindret fra å være til stede. Jeg har imidlertid fått med meg at Selbu har vunnet alle sine tre kamper. Gratulerer!
Lørdag arrangerte Selbu Kulturskole jubileumskonsert på Gimle. Dit var jeg invitert, og dette var den eneste konserten jeg hadde anledning til å delta på i helga. Rektor hadde på forhånd bedt meg om å si noen ord, og i den forbindelse overrakte jeg en gavesjekk som jubileumsgave. Skolen ønsket seg en bildemontasje fra jubileet, og pengegaven kan da komme godt med.
Det var ei fantastisk flott forestilling for en fullsatt sal på Gimle. Både dagens elever og tidligere elever bidro med mye fin sang og musikk. Flere av skolens tidligere elever har utdannet seg videre innen ulike sjangere, og noen har kunsten som sitt levebrød.
I konserten på lørdag, stilte mange samspillgrupper opp . Både godt erfarne musikere og noen som ikke hadde så lang fartstid fra skolen, var med i gruppene.
Over 30 gitarister sto på scenen samtidig og spilte «etter tur» i et musikkstykke. Grupper med bass, trekkspill og trommer framførte flere låter, og skolens lærere deltok med sine instrumenter.
Dessverre har vi ventelister i kulturskolen, men over 200 elever får et tilbud. Innenfor trange økonomiske rammer har vi ikke klart å prioritere plass til alle som ønsker det, men målet er å nå dit. Vi har en god kulturskole med dyktige lærere. Jeg er sikker på at de som får plass, og som lykkes med det de ønsker å satse på, styrker sjøltilliten gjennom å oppleve mestring. Samholdet blir også sterkt når de gjennom samspill blir avhengige av hverandre og bokstavelig talt må «gå i takt». Tilhørighet, mestring og positive utfordringer kjennetegner et godt lokalsamfunn, og i denne sammenheng er kulturskolen en viktig bidragsyter.
Deler av helga er brukt til å gå igjennom dokumenter til styremøte i Trønderenergi på mandag, men jeg har også prioritert noen private sammenkomster.

I kommende uke er det hverken formannskap eller kommunestyremøte, men de fleste dagene er likevel fyllt opp med avtaler. Torsdag tar jeg fridag og drar på «julehandel», men kan selvsagt også da treffes på telefon.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: