Fint høstvær.

Endelig ser det ut til at vi kan få noen fine dager. På en tur over fjellet til Aursund på lørdag og en fin tur til fots i nærområdet på søndag, viste naturens farger seg på sitt beste. Grønn rogn i lavlandet med enormt mye røde fine bær og et fint «melisdryss» over høstfargene i fjellet, er fantastisk flott.

Torsdag morgen hadde Selbu Næringsselskap KF et styremøte der vi hadde invitert representant for en relativt nystartet bedrift.
Etter at dette ble avsluttet, dro jeg til Selbuhallen der ca. 100 ansatte fra Selbu og Tydal kommuner var samlet på et etikkseminar som KS er ansvarlig for, og som er et tilbud innen «Samarbeid om etisk kompetanseheving».
Det har vært en samling tidligere, og denne gangen var temaet «Organisasjonsetikk og innovasjon». Kurset var mest rettet mot ansatte i helsesektoren, men temaet er i høyeste grad aktuelt for alle.
Foreleseren fra KS var flink til å belyse utfordringer den enkelte kjente seg igjen i , og gruppeoppgavene var da også konkrete i forhold til egen arbeidsplass.
Hun viste til at det på de fleste arbeidsplasser kan være subkulturer, urasjonelle rutiner, dårlig kommunikasjon og samarbeidsklima. En oppgave hun sendte med alle heim, var å sette seg sammen på egen arbeidsplass og snakke åpent om hva som er dårlig og hva som er bra, uten å henge ut hverandre.
Innovasjon i helsetjenestene var tema etter lunsj. Her understreket hun at det kan være mye innovasjon uten at det blir snakk om helseteknologi, men at dette også er noe som vil komme for fullt. I Danmark har de kommet langt på dette området, og nye tekniske hjelpemidler gjør at brukerne klarer seg lengre på egen hånd, og at de dermed får større personlig frihet.
Målet med å ta i bruk tekniske hjelpemidler, må ikke være å redusere mellommenneskelig kontakt, men først og fremst å gjøre den enkelte mer selvhjulpen. Det er ikke alltid like trivelig å være avhengig av andre og måtte dele de mest private gjøremål med fremmede. Kanskje kan hjelpemidler bidra til å en kan komme opp av senga uten hjelp, og dermed fullt og helt styre egen døgnrytme.
Vi fikk også høre om eksempler på hva som kan gjennomføres med enkle midler for å gjøre hverdagen mer meningsfyllt både for ansatte og brukere.
Jeg var ikke med på det første etikkseminaret, men fikk et innblikk i muligheter og utfordringer. Det var en spennede dag, og fra Selbu møtte representanter fra skole og personal i tillegg til fra helse. Foreleseren understreket da også at det var viktig å arbeide på tvers av sektorgrenser. Ved å ha ulik fagbakgrunn kan en ha ulike tilnærminger til utfordringene, noe som utvilsomt vil bidra til de beste løsninger.

Fredag var det ingen avtaler på kalenderen, men tiden før lunsj gikk med til diverse samtaler med administrasjonen.
Blant annet snakket vi om beredskap og status og framdrift på arbeidet med ROS-analyse. Denne håper vi å få på plass, slik at den kan refereres i det første kommunestyret på nyåret.
Hovedutvalg for bygdautvikling skal ha møte på mandag, og der har jeg bedt om at handlingsplanen for Blilyst blir drøftet. Saken står ikke på agendaen, men etatsjefen ville sende ut gjeldende dokument slik at medlemmene får et grunnlag for å komme med innspill.
Innherred renovasjon varslet i et representantskapsmøte om at Selbu hadde langt mer restavfall enn andre kommuner. Vi fikk innspill fra ansvarlig på gjenbrukstorget vårt om at det i en periode hadde vært feil innveiing av avfall, slik at papir var registret som rest. Jeg tok kontakt med ansvarlig ansatt på vårt gjenbrukstorg som stakk innom og informerte meg om virksomheten.
Fredag tok jeg kontakt med selskapet og fikk bekreftet at det hadde vært feil veiing, men at det var korrigert. Dermed ligger Selbu på samme nivå som de andre kommunene. Ingen har betalt for mye i avgift siden det skjedde i år, og dermed ikke påvirker beregningen for renovasjonsavgiften som allerede er fastsatt.
Daglig leder i Innherred Renovasjon vil komme til kommunestyret i november for å informere om selskapet, og jeg sendte over noen spørsmål som vi da ønsker svar på. Det gjaldt blant annet hytterenovasjon, tilgjengelighet og evt. sortering, og om muligheter for salg fra eget gjenbrukstorg.
Lokalavisa vil ha en artikkel om søppel i kommende utgave, og jeg ga innspill til dette etter at jeg hadde hatt samtalen med IR.
Jeg gjorde også noen forberedelser til søndagens jubileumsfeiring på Stjørdal, og leste igjennom bestilling for perioden 2011 – 2014 og handlingsplan 2013 for Blilyst.
På slutten av dagen gjennomgikk jeg diverse dokumenter om revisjon av konsesjonsvilkår for vasskraft. Der er det nå kommet nye retningslinjer, og siden jeg ikke deltok i siste landsstyremøte, leste jeg noen av dokumentene som var utsendt. Over helga skal jeg ta kontakt med ordfører i Klæbu som var til stede i det siste møtet.
Jeg har ikke fått direkte informasjon fra departementet om at saken om revisjon av vilkår for Selbusjøen er sendt tilbake til NVE, men det er visstnok tilfelle. Saken har ligget lenge i departementet, og vi er lovt møte før endelig behandling, noe jeg forutsetter at vi får.

Søndag var jeg invitert til 50-årsjubileum for sammenslåingen av Lånke, Hegra, Skatval og Stjørdal kommuner. Markeringen startet med en åpen forestilling i kinoen på Stjørdal. Tidligere ordfører og fylkesråd, Alf Daniel Moen, ga oss et interessant innsyn i kommunenes historie og utvikling. I tillegg var det underholdning med sang fremført av et mannskor og et barnekor.
En del innbudte gjester ble deretter samlet i rådhusets kantine der vi fikk servert middag og ble underholdt med sang og dans. En som var med i kommunestyret da sammenslåingen skjedde, holdt tale og fortalte episoder fra et langt politisk liv.
I Værnesregionen har vi et tett samarbeid med blant annet Stjørdal, og det var trivelig å feire sammenslåingen sammen med dem.

Kommende uke startet elgjakta på tirsdag. Mange i kommunen tar da ut ferie, og det legges sjelden møter til den første uken i jakta. Derfor er det heller ikke så mange avtaler i boka mi.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: