Vellykket friluftsdag.

På tross av regn og temperaturer som minner om sen oktober, ble det en trivelig friluftsdag på Peder Morset folkehøgskole på lørdag. Det var utrolig mange som møtte opp og deltok på aktiviteter som var lagt opp både for store og små.

Torsdag hadde jeg en privat avtale før jeg dro til kontoret. Der var utkast til protokoll fra formannskap og planutvalg lagt fram for godkjenning, og jeg fikk besøk av leder for hovedutvalg for helse- og sosial omsorg. Han er en av våre representanter i de politiske nemndene i Værnesregionen, og informerte meg om møtet de hadde møte på onsdag.
Selbu I.L Handball hadde bedt om et møte torsdag før lunsj med rådmann og ordfører. Vi har en treårig avtale med Selbu I.L. handball. Den ivaretar kommunen sitt bidrag til laget, og inneholder blant annet et punkt om at de stiller med en MOT-informatør. Avtalen gjelder fortsatt, så de ønsket bare å gi oss en oppdatering på de økonomiske og sportslige forholdene i klubben. De har gjort en god jobb siden vi hadde siste møte, og har nå god styring med økonomien. Sportslig ser det også bra ut, så jeg gleder meg allerede til mange fine kamper i Selbuhallen.
Etter lunsj dro jeg til Selbuskogen skisenter på et møte om NM 2015. De som var invitert dit, var representanter for næringsforeningene i Selbu og Stjørdal, ordførerne i begge kommunene og sentrale personer som er tiltenkt roller i et eventuelt styre for arrangementet. Det betyr mye for begge kommunene å få et slikt arrangement, og arrangørens ønske er blant annet å få økonomisk støtte i årene fram mot et evt. NM.
Vi fikk en grei presentasjon av situasjonen for dette interkommunale skisenteret, hvilke planer de har for videreutvikling, og hvilke forventninger de har til kommuner og næringsliv.
Ettermiddagen heime ble brukt til å gå igjennom post, ta telefoner og inngå nye møteavtaler.

Fredag var ordførere og andre representanter for nabokommunene, Tydal, Røros, Holtålen og Selbu samlet i rådhuset på Røros. Det var fylkesmannen som inviterte til samtale om bruk av utmarka og mulighetene for en mer samordnet planlegging i grenseområdene. Alle ga sin tilslutning til et tettere samarbeid, og fylkesmannen vil ta initiativ til at vi kommer i gang.
Siden møtet var på Røros, brukte jeg store deler av arbeidsdagen, og post ble først åpnet sent fredag kveld.

Friluftsdagen på Peder Morset folkehøgskole på lørdag ble arrangert av Trondheimsregionens friluftsråd og Selbu kommune i samarbeid med skolen. Mange organisasjoner stilte opp med aktiviteter. 4H hadde natursti, Selbu O-klubb hadde lagt en fin løype i nærområdet, Allskog lærte bort spikking og serverte kaffe fra svartkjel, Bondelaget viste fram kalver og ulike høns, Selbusjøen Grunneierlag stilte opp med fisking  og folkehøgskolen hadde ansvar for båtaktiviteter bueskyting, sykkelløype, luftgeværskyting og riding. Det var også salg av vafler og grøt inne i hallen på skolen.
Været var ikke det beste , men med godt regntøy og litt oppholdsvær mellom strie regnkurer, så det ut til at alle koste seg. Det er andre året dette arrangeres, og siden oppmøtet var stort også i år, er jeg temmelig sikker på at dette vil bli gjentatt .

Kommende uke er det flere møter på timeplanen, men det er også tid til litt «kontorarbeid» og intern oppfølging av saker.
Det årlige næringsseminaret med politikere og næringslivsfolk som deltakere, skal avvikles på tirsdag. Jeg er forhindret fra å møte av personlige årsaker, men jeg håper maneg stiller opp for å gi signaler om hva vi bør satse på for å skape nye arbeidsplasser og ikke minst opprettholde og videreutvikle de vi har .

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: