Fine dager, men våt søndag.

Etter ei uke med fine sommerdager, kom regnet igjen på søndag. Da var det planlagt «Selbudag» i Kalvåa, men da jeg kom dit, sto det plakat om at den var flyttet til mandag kveld. Det var nok en fornuftig avgjørelse været tatt i betraktning.

Før lunsj torsdag var det tid til interne samtaler med rådmannen, sektorsjef og økonomisjef. For å kunne svare på spørsmål om budsjettrammesaken i kveldens gruppemøte, tok jeg en grundig gjennomgang av den sammen med økonomisjefen. Siden vi er nødt til å se på mulige innsparinger i økonomiplanperioden 2013 – 2016, er det viktig at kommunestyremedlemmene har et godt grunnlag for å være med å fatte vedtak. Med mange relativt ferske politikere, har jeg full forståelse av at mange føler at budsjettsaken er komplisert.
Endelig er flere nå på plass etter ferien både i rådhuset og ellers. Jeg hadde en lengre telefonsamtale med en av våre Stortingsrepresentanter om diverse saker jeg ønsker å ta opp. Det er  greit i blant å kunne søke råd hos noen som har en bedre innsikt på enkelte fagområder enn jeg har mulighet til å ha.
Etter lunsj hadde vi møte med et eiendomsutviklingsfirma som ønsket å møte kommunens ledelse. De har så langt fått foreløpig tilsagn på kjøp av en kommunal bolig, og ville undersøke mulighetene for ytterligere oppkjøp.
Vi har vedtak i handlingsplanen for kommunale boliger på at vi skal selge noen av de boligene vi har, men at noe må erstattes av mindre leiligheter. En politisk sak vil nå komme til behandling i formannskapet, så får vi vurdere hvordan vi best mulig skal få oppfylt de vedtak som er nedfelt i planen.
Torsdag kveld var det gruppemøte for kommunestyrerepresentantene fra Ap/SV . Spesielt de nye representanter hadde ønske om å ha et møte i forkant av formannskapets behandling av driftsrammene for 2013. Det var godt oppmøte, og vi fikk en god diskusjon som endte opp med noen verbale punkter som vil bli lagt frem som forslag i formannskapet.
Det er ikke så store endringer for 2013, men for 2014 og videre i økonomiplanperioden er det lagt opp til innsparinger som gjør at vi får en positiv driftsbalanse. Senere i høst skal vi behandle barnehageplanen, og fra rådmannens side er det lagt inn besparelser på struktur allerede fra 2014. Forslaget til plan skal sendes ut på høring i september, og hovedutvalget skal få en orientering i et ekstraordinært møte den 30. august. Der kommer jeg til å delta for å få  førstehånds kjennskap til dokumentet.
I formannskapet får vi nå lagt fram en oversikt over disponible kommunale tomter. Også til den saken ble det utformet noen punkter som vi vil fremme i møtet på tirsdag. Vi ønsker å tilrettelegge våre tomter i Draksten med nødvendig infrastruktur, og  tilrettelegge for utbygging av planlagte boligområder i Mebond. Tilbud om at private kan få markedsføre sine tomter sammen med vår kampanje på tilgjengelige kommunale tomter, vil vi også gå ut med.
Det var ikke flere konkrete saker som ble drøftet, men vi snakket litt generelt om arbeidet i gruppa og i kommunestyret så langt. Alle representantene er aktive og gode støttespillere for meg som ordfører.

Fredag morgen renskrev jeg de punktene vi ble enige om i gruppemøtet, og fikk sendt dem ut slik at det er mulig å komme med korrigeringer før møtet.
Hvert år innbyr kommunen sammen med pensjonistforening og eldreråd alle pensjonister i bygda på gratis grillmat. Politikere, leder i frivilligsentralen, medlemmer fra pensjonistforening og eldreråd stiller opp som «grillere» og servitører. Kommunalt ansatte som vanligvis bidrar med hjelp til pensjonistene som spiser middag på eldresenteret, er også med for å bistå de som trenger hjelp.
I det fine sommerværet var langt over 100 pensjonister samlet på eldresenteret og på plenen utenfor. Som vanlig hadde kommunens vaktmestere hentet bord og benker, og en pensjonist som hver dag stiller opp som frivillig hjelp til enkeltpersoner eller på eldresenteret, satte dem opp slik at de var klare til matserveringen begynte.
Vi har mange flinke musikere i bygda, og noen av dem var til stede og spilte fin dansemusikk. Ikke så mange benyttet anledningen til å ta en svingom, men dansefoten gikk både ute og inne.
Med gode hjelpere til å ta seg av det praktiske, bistår jeg med litt servering og går rundt og prater med gamle kjente. Dette er et av årets høydepunkt i jobben som ordfører. Jeg treffer mange trivelige og takknemmelige pensjonister og skulle gjerne hatt enda mer tid sammen med dem.
I Selbu har vi mange fantastisk spreke pensjonister som stiller opp for å betjene kaffeen på eldresenteret og for å arrangere tilstelninger som beriker hverdagen for andre. Grilldagen kan sies å være en liten symbolsk takk for det store forebyggende arbeidet de bidrar med.

Mandag starter mange forventningsfulle elever på sin første skoledag, og da er ferien over for de aller fleste. Lykke til med et nytt skoleår til elever, foreldre og ansatte ved skolene våre.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: