Juli og ferietid.

Nå er det meste preget av at det er ferietid, og det merkes godt både på inngående post og på andre henvendelser.

Torsdag dro jeg til kontoret for å forberede telefonmøte i formannskapet før turen gikk til Tydal for å delta i styremøtet i «Fra fjord til fjell AS». Møtet startet med en gjennomgang av vedtakene i kommunestyrene. Bare Stjørdal har utsatt behandlingen, mens Røros og Tydal sa nei til videre deltakelse.
Rådmann i Tydal hadde skrevet en kommentar til saken om at det bør  foretas en evaluering av den administrative ressursen som er brukt så langt i prosjektet, siden den ikke har klart å bidra i særlig grad til en forankringsprosess i kommunene. Dette ble kommentert av medlemmer i styret, som uttrykte at daglig leder hadde bidratt med det styret hadde pålagt, og at ansvaret for å skape forankring først og fremst bør ligge til ordfører og rådmann med bakgrunn i de vedtak som ble fattet i 2008.
Siden flere kommuner nå har vedtatt å gå ut av prosjektet, vedtok styret enstemmig at selskapet skal opphøre.
Siden dette prosjektet nå blir skrinlagt, varslet ordfører i Stjørdal at han ville invitere Selbu til å gå sammen med dem om et prosjekt fra Hell til Mebond. For oss mener jeg det er uaktuelt å gå inn for et bompengeprosjekt som bare løser en del av utfordringene vi har med FV 705. Vi har behov for en god vei både over til Røros og ned til Stjørdal. Jeg vil i alle fall nå anbefale at vi sjøl jobber mot vegmyndighetene for å få strekningsvise utbedringer der behovet er størst i kommunen og ut av bygda både sørover og nordover. Vi må uansett innstille oss på at det vil  ta mye lengre tid før vi får en full oppgradering av veien uten brukerfinansiering.
Gruppeleder i Frp i Selbu viste i et intervju til en uttalelse fra ordfører i Stjørdal om at det ikke skulle være noen bom i hans kommune, og da blir det helt meningsløst å starte på et nytt prosjekt som vi bruker både tid og penger på uten å kunne realisere det i relativt nær framtid.
Stjørdal kommune har også tidligere varslet at de vil ta ut et stort prosjekt ved Hell på grunn av forslag til omlegging av vegen i ny arealplan. Dermed er det heller  ikke grunnlag for en evt. bomplassering i trafikktyngdepunktet i Malvikkrysset.
Fra Sør-Trøndelag fylkeskommune ble det sagt at de midlene som er avsatt i perioden 2014 – 2019 til vårt bompengeprosjekt, nå vil bli «delt ut på nytt». Med nye forutsetninger er det innlysende at det kan bli andre prioriteringer.
Etter forslag fra ordfører i Røros ble vi enige om at vi sammen kan jobbe for å få status som nasjonal turistveg. Dette har ingen ting med vegstandard å gjøre, og betyr ikke, slik det ble sagt i kommunestyret i Tydal, at «de ønsker en turistveg og ikke en trailerveg». For å få status som nasjonal turistveg, må en ha severdigheter som gjør det attraktivt å kjøre FV 705.
I dag er det 18 ulike vegstrekninger i Norge som er godkjent som nasjonale turistveger. Det som særpreger disse er vakre kjøreturer litt utenom det vanlige. Hver av de 18 strekningene har sitt særpreg og sine egne fortellinger. Statens vegvesen legger vegene til rette for den som reiser. Det gjør de med spektakulære utsiktspunkter, servicebygg, parkeringsplasser, møbler, stier og kunst.
Selbu Næringsforum har tidligere i forbindelse med arbeidet med turistprosjektet jobbet litt med denne saken, og det er også vist interesse fra steder i Østerdalen på RV 3. Kanskje kan en utvide et slikt prosjekt til å omfatte mer enn bare FV 705.
Jeg ba Tydal ta initiativ til et møte for å drøfte dette etter sommerferien, noe de umiddelbart sa ja til.
Etter at jeg kom tilbake til rådhuset, fikk jeg besøk av en medpolitiker og tok et par telefoner før vi satte telefonmøte i formannskapet om utbytting av et høydebasseng i Flora. Telefonmøtet gikk greit, og innstillingen ble enstemmig vedtatt med et tilleggspunkt om å se på skjønn i forbindelse med utbygginger av Nea.
TEV hadde avtaler med Flora Vannverk som kommunen senere har tatt over. Saksbehandler gikk både torsdag og fredag igjennom gamle dokumenter som vi vil se nærmere på for å finne ut om Statkraft i dag bør finansiere dette tiltaket.
Bassenget må uansett skiftes siden vannkvaliteten ikke er stabilt god, noe som mest sannsynlig skyldes lekkasjer på eksiterende anlegg.

Fredag ble det tid til å behandle post og rydde litt i saksbehandlingssytemet.
Mange i administrasjonen har gått ut i ferie, men en i rådmannens ledergruppe er alltid på plass. Med få henvendelser er det greit å bruke disse dagene på interne samtaler om ulike saker vi må ta tak i over ferien.
Saksbehandler på vannverksaken som ble behandlet på torsdag, kom innom kontoret med dokumenter som kan bidra til et svar på hvem som har ansvar for utskifting av bassenget. Det er skjønn og flere avtaler, så her må det foretas helhetlig gjennomgang av disse dokumentene før vi får det endelige svaret.
I forbindelse med FN’s internasjonale eldredag den 1. oktober, er det sendt ut henstilling til ordfører fra Pensjonistforbundet om å ta kontakt med lokal pensjonistforening og eldreråd for å få til et felles arrangement. Frivilligsentralen arrangerte en aktivitetsdag for eldre i vår, og vi har i mange år hatt et felles grillarrangement i august.
Fredag tok jeg kontakt med en representant for pensjonistforeninga og videresendte det skrivet jeg hadde fått. De tar kontakt dersom de mener vi bør være sammen om å markere dagen.
Totalt sett var det en rolig dag, uten mange telefoner og nye eposter. Det er tydelig at det er ferietid overalt.
Brannsjefen fikk melding om ei ulykke på Sørungen. De rykket ut, og da de kom tilbake, fikk jeg melding om at en mann hadde fått hjertestans i båten sin. I Adresseavisen var det, før de om tilbake til rådhuset, oppslag om at en mann hadde druknet på Sørungen i Selbu. Det var ingen drukningsulykke, og mannen var ikke erklært død da oppslaget kom på nettavisa. Jeg undres over hvordan media blir informert, og den etiske vurderingen i forbindelse med slike oppslag. Det ser ut til å være enkelt å få tilgang på opplysninger, men uansett er det noen som godkjenner det som legges ut, og disse bør i blant tenke seg om minst to ganger før ting offentliggjøres.
Nea Radio hadde også fått nyheten ut på sin hjemmeside i løpet av dagen, men de la ikke ut noe før de hadde fått kommentarer fra politiet. Dette mener jeg burde være en god regel for offentliggjøring av slike hendelser.
Hver fredag er det felles kaffe i rådhuset. Denne gangen var det min tur til å koke kaffe og sørge for noe «å bite i». Siden det er sommer og til og med bra temperatur, passet det bra med is, så det ble ingen hjemmebakte kaker fra meg denne gangen heller.

I helga arrangerte Selbu Veteranklubb for første gang Midt-Norsk Veterantreff. Det foregikk på vår fantastisk flotte arrangementsarena, Årsøya.Treffet inneholdt presentasjoner av eldre utstyr som biler, mopeder, motorsykler, traktorer, militært utstyr, motorsager, lastebiler og busser.
Lørdag var det over 1000 besøkende, og da jeg tok meg en tur innom på søndag, traff jeg godt fornøyde arrangører selv om været da ikke fristet så mange tilskuere. Det var fantastisk mye å se, og flere kjørte rundt i sine flotte veterankjøretøyer.

Kommende uke er det ingen avtaler så langt, men noen er selvsagt på arbeid på rådhuset, så det vil nok bli noen interne møter de fleste dagene. Håper også jeg kan få tid til å ta en tur til bygdemuseet for å se på en ny kvernsteinsutstilling.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: