Kultur og formannskapsmøte.

Takket være stor frivillig innsats, har vi et meget rikt kulturliv i bygda vår, og mandag fikk vi besøk fra fylkeskommunen som ønsket å diskutere noen tiltak i Selbu.

Mandag startet jeg dagen i rådhuset med samtaler om markedsføring av tomter, og om henvendelse jeg fikk før helga om husleie i et næringsbygg. Vi har hatt hjelp til å markedsføre de tomtene vi har klargjort i Molia i Innbygda,noe vi vil videreføre med nye tomter på Selbustrand. Kanskje kan vi også få med flere i samtidig. Ansvarlige for dette arbeidet skal nå vurdere om det er klart til å ta med andre områder samtidig.
Fra fylkeskommunen kom tre personer som har næring og kultur som fagområder til møte i rådhuset. Sjøbygda Kunstnarhus i Selbu har fått tilsagn på midler i tre år for å drive «Artist in Residence». Fylkeskommunen har inngått en avtale med eier og driver av Kunstnarhuset. Et av punktene er at kunstnerne som er der, skal bidra til lokalsamfunnet i tillegg til at kommunen må bidra med midler. Vi kjøper tjenester blant annet gjennom «Den kulturelle skolesekken» og Den kulturelle spaserstokken», og har nå fattet et vedtak som skal danne grunnlaget for en avtale mellom  kommunen og Kunstnarhuset.
To personer fra Selbu Teaterforum kom også til møtet for å informere om «Snømørkt» som skal ha premiere i Selbu Kirke den 28. februar 2013. Dette er en dramatisering av Morsetfamiliens flukt fra Rinnan, og vil finne sted nøyaktig 70 år etter at familien måtte flykte heimefra. Teaterforumet har søkt om fylkeskommunal støtte, og gjestene våre var svært imponert over det grundige arbeidet som var gjort, og at så «nær» historie blir dramatisert.
Etter en rask lunsj dro fylkeskommunens folk sammen med meg til Sjøbygda Kunstnarhus for å se dramatiseringen av «Isslottet». Det har vært åpne forestillinger i helga, og mandag var alle 6. og 7. klassinger i bygda invitert til forestilling. Vi kom sammen med elevene fra Bell skole. Som forberedelse til oppsetningen har elevene sett filmen, diskutert innholdet og fått spørsmål om romanen. Noen bidro også med replikker som var tatt opp, mens andre hadde laget papirkrystaller som ble brukt til å illustrere isslottet i fossen.
Det var en fantastisk flott og intim forestilling i det gamle skolehuset. Kulissene var gardiner som ble brukt til å «dele inn rom» , og hele stykket ble presentert av tre dyktige skuespillere. De har planer om å sette opp stykket andre steder, noe jeg håper de lykkes med. De klarte på en spesiell måte å få fram vennskapen mellom Siss og Unn, men også det skjulte i menneskesinnet og det skumle i handlingen.
Jeg fikk til slutt et par timer på kontoret med samtaler med leder i hovedutvalg for Helse og Sosial omsorg og rådmann blant annet om bygging av omsorgsboliger. Epost ble som vanlig besvart og videresendt, og avtaler ble gjort om gruppemøte før formannskapsmøtet på tirsdag.

Tirsdag var det innkalt til møte i formannskap og planutvalg. Vi startet med gruppemøte, og diskuterte saker som ble behandlet i møtet.
I formannskapet sto referatsakene som vanlig først på saklista. Befaring av Storbrygga og antakelse av anbud fra Helse Midt om ambulansestasjon var tema som ble tatt opp i tillegg til økonomiske betraktninger rundt utbyggig av omsorgsboliger. Denne saken skal nå tas opp i hovedutvalg for Helse og Sosial omsorg. De skal se på romprogram og tjenestetilbud før vi på nytt kan vurdere kostnader med utbyggingen
På saklista sto låneopptak fra Husbanken til videre utlån, to saker med valg og antakelse av kjøpekontrakt for et jordbruksområde som kommunen selger til en som har drevet jorda i mange år.
Vi er sammen med andre fallrettighetseiere og Trønderenergi eiere i USMA Kraft AS. Der vedtok vi vår andel av egenkapitalutvidelse.
En sak som har stått på agendaen lenge, er reviderte forskrifter for vann og avløpsgebyr. Denne ble utsatt i siste formannskapsmøte da vi stilte flere spørsmål. Før tirsdagens møte var det sendt inn nye spørsmål til administrasjonen fra formannskapsmedlemmer. Vi fikk greie svar på det vi har etterspurt, men med så mange nye opplysninger, fant vi det rett å utsette saken på nytt og sende den til hovedutvalg for BU, som har behandlet dette tidligere uten de nye saksopplysningene.
Denne saken er satt opp til kommunestyret, men vil naturlig nok bli trekt fra sakskartet der.

I planutvalget hadde vi uttalelse til kommuneplanens arealdel i Tydal og en endring av reguleringsbestemmelser for en caravanplass. Der tillot vi fortelt med noen føringer for utforming og størrelse.
Etter møtet hadde vi samtaler i flertallsgruppen om valg, og sammen med sekretær gjennomgikk jeg utkast til protokoll.
Siden jeg skal være borte i flere dager, leste jeg epost og fikk sendt beskjeder om bl.a. referat og nytt møte i valgkomiteen i Innherred Renovasjon.
Helt på slutten av dagen fikk jeg telefon fra en sterkt engasjert eldre person som er medlem i Selbu Arbeiderparti. Han var opptatt av saken om barna som sitter i asyl i Norge, og ba Selbu Arbeiderparti følge opp dette i fylkesårsmøtet. Jeg er enig med han i at det her er snakk om barnas skjebne og ikke først og fremst vedtatt asylpolitikk. Jeg videreformidlet henvendelsen til de som skal representere oss på fylkesårsmøtet kommende helg.

Siden jeg de kommende dagene skal være med Trønderenergi på energikonferanse i Warszawa, brukte jeg kvelden  til forberedelser til møter over helga. Av erfaring vet jeg at det blir mange eposter å gå igjennom når jeg kommer heim, og med håp om litt fri i helga, er det greit med alt som er unnagjort.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: