Snart jul.

Når budsjettmøtet er over, er det ikke mange møter på timeplanen. Da er det tid for å delta på ulike arrangementer som hører julen til.

Torsdag var det ingen møter på agendaen, men dagen gikk fort med behandling av post, svar på kommentarer på bloggen min om skolenedleggelsen i Dragsten og med inngåelse av møteavtaler til over jul.
Jeg hadde også besøk på kontoret av en medpolitiker som var med i eldrerådet i forrige periode. Da søkte de om å arrangere scootertur for pensjonister til Schultzhytta inne i nasjonalparken. Etter flere søknadsrunder og klager, fikk de endelig tillatelse fra DN. Fylkesmannen skal behandle  slike søknader i vernede områder, og der fikk de nei. Heldigvis ble søknaden til slutt innvilget, men da var føret så dårlig at det var umulig å kjøre. Turen skal derfor gjennomføres i første halvdel av mars i år. Håper det blir fint vær og føre. Mange som har vært på setrene i Roltdalen eller vært der i andre sammenhenger når de sjøl klarte å komme seg dit, blir sikkert med, og det skulle bare mangle om de ikke fikk ta denne turen.
Det snakkes om livsglede for eldre, og dette er i alle fall et viktig bidrag i den sammenheng. Det blir heller ingen varige spor etter en enkelt snøscootertur, så et avslag virket meningsløst både på meg og de som hadde gledet seg på å se igjen gamle trakter.
Revisjon av konsesjonsvilkårene for reguleringen av Selbusjøen ligger i departementet for endelig avgjørelse. To lignende saker er allerede behandlet, og for å forberede oss best mulig på møte med departementet om vår sak, fikk jeg tilsendt dokumenter fra Tessesaken som nettopp  har passert statsråd. Kommunene dette berører er  dårlig tilfreds med resultatet, og vi vil nå like over jul ha et møte med ordfører og rådmann i Klæbu for å drøfte hvordan vi skal gå videre. Dette har vi avtalt samtidig med at fylkeskommunen har et planseminar først på januar.
Fra Selbu sin side har vi for ei tid tilbake sendt et brev til departementet for å minne om de krav vi stiller i forbindelse med revisjonen. Torsdag brukte jeg litt tid på å se på de tilsendte dokumentene, men dette er kompliserte saker som jeg nok må bruke mer tid på.
Etter lunsj fikk Selbu sykehjem besøk av Arve Tellefsen og Olav Trondsethås. De har besøkt sykehjemmet like før jul i over 30 år, og hadde også i år en fin konsert for beboerne. Siden Tellefsen nettopp hadde fylt 75 år, benyttet jeg anledningen til å takke og gratulere med å overrekke en selbujakke. I tillegg fikk begge musikerne en «selbupin» som vi deler ut til «selbuambassadører». Det er fantastisk at de gjør dette hvert år, og det er uten tvil et av høydepunktene på sykehjemmet i løpet av året.

Fredag var det møte i rådet for Peder Morset folkehøgskole. Der behandlet vi budsjett for 2012 og langtidsbudsjett i tillegg til at vi valgte nytt styre. Styreleder hadde varslet at han ville fratre, og en av representantene i rådet, takket ja til å ta over vervet. Ellers hadde jeg i forkant av møtet forespurt og fått ja fra styremedlemmer og vararepresentanter. Alle ble enstemmig valgt.
I tilknytning til budsjettet fikk vi informasjon om elev- og personellsituasjonen, om Vista Mar og om skolens eiendom på Tømra. Skolen fikk ikke volontører fra starten av skoleåret, noe som etter en ny søknadsrunde er innvilget. Vi drøftet litt hvordan vi best kan markedsføre skolen og følge opp de som søker. Dette er tema som ansatte og det nye styret vil se på for kommende skoleår.

Søndag kveld var det julekonsert i Selbu kirke, og 1. divisjonskamp i Selbuhallen. Denne gangen valgte jeg håndballkamp siden jeg bare har hatt anledning til å se et par kamper i høst. Dessverre ble det et stort tap for Glassverket, og «drekin» lyktes ikke verken i angrep eller forsvar. Nå ligger de rundt midten av tabellen, og med nye sjanser over jul, har de muligheter til å rykke oppover.

Kommende uke blir det litt tid til å være på kontoret i tillegg til at jeg skal delta i flere tilstelninger i forbindelse med julen. Jeg ser fram til  julefrokost på Selbu frivilligsentral, og julelunsj i kommunen og sammen med tidligere kolleger i Selbu Økonomi & Regnskap.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: