Representasjonshelg.

Det skjer mye i bygda, og i helga var det trivelige ordføreroppdrag både fredag, lørdag og søndag

Torsdag ble statsbudsjettet presentert, og fylkesmannen i Sør-Trøndelag hadde invitert til en gjennomgang av de viktigste områdene for kommunene og spesielle bevilgninger til Sør-Trøndelag. Rådmann, økonomisjef og varaordfører var til stede på møtet sammen med meg. Gjennomgangen viste at vi sannsynligvis kommer noe bedre ut enn det vi forutsatte da rammene ble fordelt, men med noen usikre momenter i forhold til hva som er lagt inn i frie inntekter, er det vanskelig å konkludere før vi får mer opplysninger over helga.
Som lokalpolitiker tror jeg aldri jeg vil oppleve følelsen av at vi har nok penger til «gode formål». Til og med rettighetslovene synes vanskelig å oppfylle, men vår oppgave er å få best mulig tjenester ut av de midlene vi disponerer. Det kan selvsagt være ulike politiske oppfatninger om budsjettsaker, men før jul må vi få et vedtak på hva som kan brukes innenfor de ulike områdene vi har ansvar for.
Samhandlingreformen og økte rammer som en følge av økt ansvar til kommunene, knytter det seg stor usikkerhet til. Først etter at den er utprøvd ei tid, kan vi si om den er fullfinansiert. I kommunene har vi heller dårlig erfaring med at store reformer følges opp med «nok» penger, men oppgavene må vi påta oss og utføre til det beste for våre innbyggere.
På informasjonsmøtet ble det i tillegg til statsbudsjettet gitt en kort presentasjon av høstens TV-aksjon, og en mer grundig gjennomgang av samhandlingsreformen.
Vel hjemme igjen fra Trondheim, gikk jeg igjennom post og besvarte noe det hastet litt med.

Avtalen med ny varaordfører gir meg en stilligsandel på 90 %. Dette ønsket jeg for å kunne ta fri noen dager. Fredag tok jeg ut en slik dag, og hadde trivelig høstferiebesøk av barnebarn.
Fredag kveld startet «Selbu datalan»  i gymsalen ved Selbu Ungdomsskole. Det er ungdommer som står ansvarlig for arrangementet som er gjennomført med stor suksess flere ganger. Jeg fikk forespørsel om å komme dit for å åpne det hele, og jeg ble mektig imponert over det engasjementet som alle deltakerne viste. I god tid på forhånd var deltakerlisten fyllt opp, og i alt var det 126 påmeldte. Mange av de som deltar, er ikke med på andre fritidsaktiviteter, og derfor er nettopp denne sammenkomsten så viktig. En skulle kanskje ikke tro at det er så sosialt å sitte framfor en PC og spille, men jeg ble forklart at det sosiale kanskje er det viktigste for de fleste. De ungdommene som står som ansvarlige arrangører, planlegger og gjennomfører det hele på egen hånd. De får en erfaring som vi virkelig trenger med mange lag og organisasjoner som sliter med å få folk til å ta på seg tillitsverv.

Lørdag gikk turen til Peder Morset folkehøgskole der det skulle være offisiell åpning av de nye internatene. Jeg var bedt om å «klippe snora», og etter en grei informasjon fra rektor, fikk jeg si noen ord og foreta åpningen. Skolen har nå tatt i bruk åtte nye internatbygg, bygd ny garasje med plass til arbeidstrening med bilvask og installert pelletsfyring med vannbåren varme i gamle og nye bygninger. De som ønsket det fikk omvisning i et av internatene før vi ble invitert inn på kaffe og vafler. Skolen har nå virkelig fått en kvalitetsheving som gir både elever og ansatte en bedre hverdag.

Søndag var det 75-årsjubileum i Flora kapell. Markeringen startet med gudstjeneste i et nesten fullsatt kirkerom. Både de som bor i kretsen i dag og utflytta floringer, var møtt opp. Flora sangkor deltok med mange fine sanger. Prosten og en av prestene som har vært ansatt i Selbu tidligere, bidro i gudstjenesten sammen med vår egen sokneprest. 
Etter at vi var ferdige i kapellet, ble alle invitert til Folkvang. Der var det bevertning, underholdning, allsang og hilsninger. En som har flyttet ut fra kretsen hadde fått oppdraget med å skrive et jubileumshefte. Det var et fint jubileumsskrift som hadde mange fine bilder og beretninger knyttet til kapellets 75-årge historie. Det var et trivelig arrangement som hele kretsen kan være stolte av.

Kommende uke er det heller ikke så mange møter. Skolene i kommunen har høstferie, og det blir hensyntatt når møteplaner skal legges.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: