Rolige dager.

Naturlig nok er ikke timeplanen full like etter valget, og derfor ble det noen dager med lite politisk virksomhet i siste del av uken.

Torsdag startet dagen med at jeg kjørte innom Peder Morset folkehøgskole for å skirve under lånedokumenter. Jeg er leder i rådet for skolen og benyttet også anledningen til å spørre litt om elevsituasjonen i inneværende år. Den er ganske bra, men det kunne ha vært tre – fire elever mer. Skolen mistet også støtten til å ha volontører, men søker på nytt om dette før jul. 
På kontoret forberedte jeg kommunestyremøtet som skal avvikles over helga, leste dokumenter til styremøte i Trønderenergi og hadde besøk av flere medpolitikere.
Vanlig kontorarbeid som epost, attestering av fakturaer og saker i saksbehandlingssystemet ble det også tid til.
En av våre ansatte har kompetanse til å godkjenne miljøfyrtårn. Selbu videregående skole er nå godkjent, og orfører skal undertegne og  være med og overrekke et flott bevis på dette. Saksbehandler skulle avtale med skolen når vi kan komme dit.
På kvelden hadde vi gruppemøte. Vi startet med den «gamle» gruppa og gikk igjennom kommunestyresakene til kommende tirsdag. Deretter kom flere av de nye. De som har vært delaktig i samtaler om konstiuering,  fortalte om hva som var skjedd fra vår side etter valget, og vi fortalte litt om hva som skjer i kommunestyret og i gruppemøtene.

Fredag valgte jeg å ha hjemmekontor. Det var noen få innkomne telefoner og noen eposter som jeg svarte på. Ellers ble det en relativt rolig dag heime med litt møteforberedelser.

Lørdag var det friluftsdag på Peder Morset folkehøgskole. Denne ble arrangert av skolen sammen med lokale lag, kommunen og Trondheimregionens friluftsråd.  Skolens elever møtte fulltallig opp, og flere fra bygda forøvrig hadde tatt turen dit for å delta på aktiviteter som golf, natursti,  sykling, luftgeværskyting m.m. Jeg prøvde meg på skytinga og spiste god risengrynsgrøt før turen gikk til Aursund i familiebursdag.

Søndag var det ny 1.divisjonskamp for «Selbudrekin» i Selbuhallen. Der var jeg som vanlig til stede, og denne gangen fikk Selbu en overlegen seier mot Jotun. Kampen var ikke så fartsfyllt som den forrige, men dette avhenger blant annet av hvordan det andre laget spiller. Det er i alle fall godt å få med seg noen seire i starten av sesongen. Med mange unge raske spillere og et godt humør, har jeg godt håp om at de kan kjempe i toppen av tabellen.
Fremdeles er det ikke inngått noen avtale for neste kommunestyreperiode. Vi har hatt noen samtaler, men det er borgerlig flertall, og det er mellom sentrum og høyresiden at forhandlingene er i gang.  Ingen dører er stengt fra vår side, og i løpet av de siste dagene har jeg i alle fall fått merke at folk er nokså overrasket over at vi med over 49 % oppslutning kan bli i opposisjon. Slikt skjer i konsituering overalt, og vi blir minnet på 2007 da vi gikk sammen med Frp og fikk ordføreren. Den gangen som nå hadde jeg desidert flest stemmer, men flertallet i kommunestyret var borgerlig. Rundt omkring i kommunenorge er det mange ulike konstellasjoner, og det omtales i blant som negativt at en søker makt. Skal en få gjennomført noe, er en avhengig av makt, og med makt følger også ansvar. Alle som er med i politisk arbeid søker helt naturlig etter muligheter for å få gjennomført sin politikk, og der er det ingen forskjell mellom ytterste høyre og ytterste venstre

De kommende to dagene er det strategisamling i Trønderenergi. Siden denne starter tidlig mandag morgen på Oppdal, drar jeg dit opp i kveld. Tirsdag skal det siste møtet i dagens kommunestyre avvikles, før det igjen blir noen dager uten alt for mange møteavtaler.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: