Snart valg.

Etter tragiske hendelser i sommer og en sen valgkampstart, har det vært noen intense uker med valgkamp. I Selbu har vi som vanlig hatt valgstand flere lørdager, sentrale politikere har besøkt oss, og i Selbyggen og Nea Radio har det vært mange oppslag i forbindelse med kommunevalget.

Torsdag inviterte Selbu Næringsforum til den årlige næringskonferansen på Selbusjøen Hotell & Gjestegård. Dette skal være en møteplass mellom politikere og næringsliv, men relativt få bedrifter var representert. Politisk har vi jevnlig  god kontakt med bygdas næringsliv, og det bør vurderes om dette er et møte vi skal fortsette å ha. Oppleves det å være lite viktig, kan vi kanskje finne andre areaner for samhandling og diskusjon.
Fylkesordfører Tore Sandvik kom innom og fikk si litt om videregående skole, regionale utviklingsmidler og samferdsel. Sist han var i Selbu, tok jeg han med på en kjøretur gjennom Stigamelene der Vegvesenet stoppet utbedringen for over 20 år siden. Veglyset er heller ikke satt opp igjen, og mot elva holder vegbanen på å skli ut. Han lanserte da en ide om å få andre enn Vegvesenet til å vurdere prosjektet og beregne kostnadene. Flere steder uttaler lokale entreprenører at prisen Statens Vegvesen beregner, er alt for høy. Derfor er det interessant å sette i gang et prøveprosjekt som kan gi oss et svar på om påstanden er riktig. Jeg har etter hans besøk bedt om å få et svar på om utbedring av denne vegstrekningen kunne forseres. På torsdag lovte han at Stigamelene var en av de strekningene de ville prøve å få en slik gjennomgang av, og at de skulle trekke det ut av FV 705-prosjektet og forskuttere utbedringen. Dette var en god nyhet for trafikksikkerheten i Selbu, selv om vi fremdeles har alt for lite gang- og sykkelveier.
Halvor Haukerud fra firmaet Motarbeid AS  hadde fått hele økta før lunsj. Han startet med å utfordre oss blant annet på hvordan vi skal unngå å bli kjent, hvordan vi skal unngå nyetableringer og hvordan vi kan hindre at folk bosetter seg i Selbu. Vi ble delt inn i grupper som også fikk i oppgave å finne et «motarbeiderslagord» . Innledningen til denne bolken var underholdende og hjalp oss til å bli litt ekstra kreative.
I neste økt var overskriften arbeidsmot. Her var det overordnede målet at flere skal bo og arbeide i Selbu. Vi ble bedt om å finne tiltak for å etablere kultur for nyskaping og lyst og tro på positiv utvikling. Fra gruppene kom det mange kreative forslag blant annet om hospitering i hverandres bedrifter i bygda, etablering av skrytearena og arenaer for samarbeid om utvikling.
Etter lunsj gikk sektorsjef for etat bygdeutvikling igjennom vedtektene for næringsfondet, hvordan det tilføres midler og hvordan midlene er brukt.
Daglig leder i Selbu Næringsforum innledet deretter til en bolk der vi skulle se på utfordringer og fortrinn for bosetting og næringsetablering. Svarene fra gruppeoppgavene her vil danne grunnlag for prioriteringene i næringsplanen for kommende år. 
Siden jeg er leder i rådet for Peder Morset Folkehøgskole, måtte jeg forlate konferansen litt før slutt da jeg hadde gjort avtale med en mekler om å skrive under diverse dokumenter i forbindelse med salg av en enebolig.

Fredag tok jeg fri fra politisk arbeid for å være til stede i en begravelse, og lørdag var det på nytt valgstand både ved B. Langseth og Coop Selbu. Vi delte ut roser, program og løpesedler. Det er alltid mye trivelig folk å treffe når en står ute i godt vær på lørdag formiddag. Alle lister sto side om side, og tonen oss politikere imellom er, som vanlig i Selbu, gemyttlig . Det lover godt for en ny periode med godt samarbeid mellom alle partier.

Mandag avvikles valget i Selbu, og mitt håp er at valgdeltakelsen skal bli langt høyere enn den har vært de siste åra. Det er flere forhåndsstemmer enn tidligere, noe som forhåpentligvis skulle tilsi mer interesse for valget. Alle som har stemmerett bør vise at de vil være med og påvirke utviklingen av samfunnet vårt ved å benytte seg av de muligheter som demokratiet gir oss gjennom valg.
Jeg har selvsagt et ønske om å fortsette som ordfører siden jeg har sagt ja til å være kandidat, og derfor håper jeg at felleslista for AP og SV gjør et godt valg. Men det som betyr aller mest, er at flest mulig avgir sin stemme.
Godt valg!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: