Varme augustdager

I de siste dagene før helga hadde vi fint varmt sensommervær, men søndag kom regnet som vi er blitt godt vant med denne sommeren. Utearrangementer var det også denne helga, blant annet i Kalvåa. Jeg hadde ikke anledning til å være der, men har fått melding om at antall tilskuere nok var preget av det dårlige været.

Torsdag startet jeg dagen med å se over post, saker, attestere fakturaer og ha samtaler om blant annet avvikling av høstens valg. Sammen med sekretær ble protokollen fra tirsdagens formannskap og planutvalg gjennomgått og gjort klar for utsending.
Selbu kommune har i lengre tid vurdert å bli MOT-kommune. Ulike forhold har gjort at vi ikke har lagt fram sak om dette til politisk behandling. Torsdag kom en representant for organisasjonen til rådhuset. Til stede i møtet fra kommunen var foruten meg, representanter for ungdomsskolen, etatsjef for sektor oppvekst og fritidskonsulent. MOT ble startet i 1997, og har endret seg noe siden oppstarten. Visjonen er: Varmere og tryggere oppvekstmiljø, og det er noe vi alle ønsker å ha for våre barn og unge. MOT står for: «MOT – Vis mot – ta egne valg», og for å takle livets mange utfordringer er det viktig at en tør å være seg sjøl og stå for sine egne valg. Det er program både på individnivå og på gruppenivå, og selv om det så ut til å være  et relativt omfattende opplegg, er vel nettopp dette noe skolen jobber med, men kanskje ikke har fått satt i system.
Vegen videre for kommunen blir å se på hvordan vi kan organisere dette arbeidet, hvem vi skal engasjere som nøkkelpersoner, og hvordan det skal finansieres. Deretter må vi få det opp til politisk behandling.
Etter at dette møtet var slutt, gikk jeg ut for å delta og hjelpe til på grilldag for pensjonistene i kommunen. Hvert år inviteres alle pensjonister til grilldag. Medlemmer i eldreråd, pensjonistforening og kommunestyrerepresentanter står på for å grille, servere og hjelpe de som trenger det. Leder i Frivilligsentralen deltok som vanlig sammen med oss. Med god temperatur og oppholdsvær, ble det noen trivelige timer for over 200 som spiste middag og koste seg på plenen utenfor rådhuset. Ei gruppe med musikere sto for underholdninga med trekkspill, gitar, bass og sanger som var kjent for de fleste som var til stede. I år som tidligere år, var det et alle tiders vellykket arrangement.
Kommunekomiteen for høstens TV-aksjon er jeg som vanlig leder for. I år er det innsamling til Norsk Folkehjelp. Midlene skal gå til minerydding, og  daglig leder i Frivilligsentralen bistår oss som sekretær og med det praktiske arbeidet. Komiteen hadde møte på slutten av dagen, og med fantastisk god hjelp fra sekretæren, er det helt uproblematisk å være komiteleder.
Etter ordinær arbeidstid, tok jeg unna noe arbeid på kontoret, og forberedte møter til kommende uke.

Fredag var det møte i revisjonsutvalget i Trønderenergi. Tre medlemmer fra styret er med i utvalget, der vi i hvert møte får en grundig gjennomgang av deler av virksomheten, og ut i fra det blant annet vil se på om utforming av rapporter til styret er optimale. Flere andre saker som naturlig hører heime i vårt arbeid, står også på agendaen til våre møter.

I tillegg til å være til stede en times tid på stand i Selbu sentrum i helga, har jeg prioritert tid sammen med barnebarn. Det gir energipåfyll i en travel ordførerhverdag, Kommende uke er det et tett program, men det meste er lærerikt og interessant når en først kommer i gang

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: