Møte på Hurtigruta.

I strålende solskinn og med fin midnattsol avviklet vi møte i landsstyret i LVK på Hurtigruta  fra onsdag kveld til lørdag morgen siste uke. Turen med Hurtigruta er alltid en fin naturopplevelse, men ekstra fint er det når værgudene bidrar som de gjorde på denne turen.

Etter at kommunestyremøtet var ferdig på onsdag, gikk turen til Tromsø der vi gikk ombord på hurtigruta Richard With. Været var fint, og siden båten ikke forlater Tromsø før etter midnatt, ble det sent før jeg avsluttet kvelden oppe på dekk.
Både torsdag og fredag hadde vi møter i landstyret. Den viktigste saken var også denne gangen høringen fra departementet på makstaket på beregning av eiendomskatt for vasskraftanlegg. LVK sin agenda er selvsagt å få et system som gir vertskommunene mer igjen for at de stiller sine naturressurser til rådighet. Samtidig må skatten være et resultat av virkelig verdiskapning og ikke fremstå som en fast «avgift» som i dag.  Dette er en komplisert sak som bør finne sin løsning til det beste for de som eier naturressursene, dersom vi skal få økt utbygging av fornybar energi. Derfor burde også potensielle utbyggere gå sammen med vertskommunene, og ikke kjempe imot endringen slik de gjør i dag.
LVK jobber også med revisjon av konsesjonsvilkår. Revisjon av vilkårene for Selbusjøen har nå sammen med flere andre revisjonssaker ligget mange år i departementet uten at det  ser ut til å være tegn som tyder på at sakene skal komme til behandling. Nye retningslinjer for revisjoner har vært ute på høring uten at det har ført til fortgang fra departementets side. Fra Selbu har vi sendt brev slik mange andre har gjort, og LVK har nå fremmet en sak for ESA der forholdet mellom nye og gamle konsesjoner blir tatt opp. LVK mener at det ved revisjon av gamle konsesjoner må stilles like strenge miljøkrav som når nye konsesjoner gis. Når vannforvaltningsplaner utarbeides er vi også klare på at utbyggingskonsesjoner må revideres selv om de i utgangspunktet ikke er «gamle nok». Det har da også stortingskomiteen skrevet i en merknad uten at det blir fulgt opp av departementet.
Regnskap, årsmelding og budsjett ble også behandlet disse to møtedagene.
Siden vi hadde valgt å legge møtet til Hurtigruta, hadde vi pauser og fritid slik at vi fikk med oss mange fine opplevelser fra Tromsø til Trondheim. Jeg har tidligere vært med på denne turen, men uansett er det fasinerende å være med inn i Trollfjorden, å være ute på dekk når vi passerer Risøyrenna  og se fjell, fjorder og små bygdasamfunn.

Kommende uke er også tettpakket med program, før det i alle fall på min kalender ser ut til at det blir ferietid på den politiske arena. Jeg tar ennå ikke ferie, men det blir greit å kunne bruke tid på saker som jeg ikke rekker å prioritere med en fullbooket timeplan.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: