1. mai med fint vårvær.

1. mai har vært og er fremdeles en viktig dag for arbeiderbevegelsen. I Selbu har vi i mange år hatt tradisjonell markering med gudstjeneste og påfølgende arrangement med taler og sosialt samvær. Det hadde vi også i år, men Tydal Ap og SV var for første gang invitert til felles markering av dagen.

Torsdag startet dagen med gruppemøte før vi satte møte i planutvalget. Til behandling her hadde vi trafikksikkerhetsplan, fradeling av boligtomt og to dispensasjonssøknader for bygging av hytter. Trafikksikkerhetsplanen går nå til kommunestyret for godkjenning. Vi vedtok noen små endringer, og tok på nytt med et punkt om at planlegging av gang-og sykkelveger må igangsettes.

Sakene i planutvalget ble ferdigbehandlet før vi gikk til Bjørkhov. Vi var invitert dit for å overvære sertifisering av i alt åtte ansatte fra Selbu og Tydal som har tatt utdanning innen foreldreveiledning. De har i løpet av det siste året hatt flere grupper med foreldre som de med har hatt «kurs» for. Rådgivere fra buf-etat har hatt ansvar for opplæring av våre foreldreveiledere. Kontakt med og bistand til foreldre tror vi vil bidra til bedre og tryggere oppveksvilkår for barn, og forhåpentligvis færre barn som trenger hjelp av barnevernet. Jeg setter stor pris på at så mange ansatte er villig til å tilegne seg ny kunnskap som barn og foreldre kan dra nytte av.
Formannskapsmøte startet som vanlig med referatsaker og muntlige informasjoner om møter vi har deltatt i. 
Ei gruppe har i lengre tid arbeidet med å revidere godtgjøringsreglementet uten at de har kommet fram til noen innstilling. For å komme videre med saken, satte jeg den opp på saklista til formannskapet. Vi drøftet saken, la fram forslag og vedtok å utsette realitetsbehandlinga til neste møte i formannskapet. Det samme gjorde vi med vurdering av utvalgsstrukturen.
Vi har nå kommet godt i gang med eierskapsmeldinger, og til møtet lå det ferdig utkast for to kommunalt heleide selskaper. Disse ble gjennomgått, og de vil danne grunnlaget for videre arbeid for øvrige bedrifter som vi har eierinteresser i. Behandlinga i formannskapet ble vi enig om å ta felles for alle.
Strategisk næringsplan for Værnesregionen kom opp for 2.gang, og ble vedtatt for behandling i kommunestyret.
Havernesstoggo skal selges, og formannskapet godkjente utlysningstekst med noen små endringer i forhold til forslaget fra rådmann.
Selbu kommune eier Selbu Trykk som er en arbeidsmarkedsbedrift. De har nå jobbet iherdig for å få nødvendig sertifisering, og i formannskapets møte behandlet vi en søknad fra dem om økt kommunalt tilskudd. Så langt har vi bidratt med 25 % av det statlige tilskuddet, nå gikk vi inn for å øke dette til 35 %.  Bedriften har stor betydning for de som enten vil komme tilbake til vanlig arbeid, eller som trenger en varig tilrettelagt arbeidsplass. Sammen med flere bedrifter i dalføret bidrar de til en meningsfylt hverdag for mange.
I møtet ble det fra flere representanter uttrykt bekymring over mye uvettig råkjøring i bygda. Dette kontaktet jeg lensmann om på fredag, og sendte også over en melding til lokale medier om at de kan kontakte lensmann om saken. Mer politi ute i vegene var etterspurt i formannskapet, og dette var lensmann villig til å se på. Håper vi sammen kan lykkes med å sette inn tiltak som får «bukt» med dette problemet. Trafikksikkerhetsplanen fokuserer på opplæring og  bevisstgjøring av unge trafikkanter tidlig. Dette er strategi som er nedfelt i fylkets trafikksikkerhetsplan, og som vi har håp om skal bidra til bedre ansvarlighet.
Fredag var jeg hjemme for å prøve å ta det litt ekstra med ro og få den brekte arma til å heles. Det ble likevel mange telefoner, epostlesing og planlegging av møter. Tale til 1. mai i forbindelse med Selbu Arbeiderparti sitt 100 årsjubileum, ble forberedt og ferdigstilt lørdag.

Søndag 1. mai startet markeringen av dagen med gudstjeneste i Selbu kirke. Tekst, sanger og preken var viet dagens budskap, og det var ei fin stund med solosang og musikkmedvirkning av et ungdomsband. I manga år har vi startet feiringa i kirken noe jeg setter stor pris på.
Dagens hovedarrangement var lagt til Gimle. Der hadde en klasse fra videregående skole tatt på seg ansvar for servering. De sparer penger til en skoletur til Island, og tilbyr da blant annet tjenester. Elevene gjorte en god innsats, med rikelig mat og fin servering.
I alt ca. 90 personer fra Selbu og Tydal var til stede da jeg fikk ordet som førstemann for å fortelle litt om Selbu Arbeiderparti gjennom 100 år. Dagens hovedtaler var stortingsrepresentant Eva Kristin Hansen, mens stortingsrepresentant Snorre Valen og Alf Roar Slind fra LO i Selbu og Tydal, holdt appeller.
Det var  innholdsrike og trivelige timer på Gimle, og for egen del fortsatte jeg feiringa med en konsert i Selbu kirke.  Selbu motettkor markerte der sitt 20 årsjubileum, med sang, musikk og tekstlesing. Mange hadde møtt opp for å få med seg «vårens melodier», og for meg ble dette en fin og verdig avslutning på årets 1.mai.

I inneværede uke vil også programmet mitt være litt preget av skaden jeg pådro meg i påsken, men det er utrolig hva en venner seg til å klare selv om en i en periode er litt fysisk redusert.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: