Fridager.

Ei fin vinterferieuke er over. Jeg har hatt et par avslappende dager sammen med ferierende barnebarn, og selv om det er «full fres» både ute og inne, er det uten tvil energipåfyll.  

Torsdag og fredag tok jeg fri fra kontoret, men kunne selvsagt treffes på telefon. Det var ikke så mange som tok kontakt disse dagene, men en journalist i Selbyggen ringte på torsdag. De ønsket å få en kommentar på forestående nominasjon. 
På siste styremøte i Selbu Arbeiderparti og påfølgende fellesmøte med SV, ble det avtalt at lederne i nominasjonskomiteene kunne informere media om at jeg ved høstens valg stiller på topp for ei felles liste for Ap og SV.  Som andremann på lista får jeg med meg Jon Bakken fra SV. Vi har hatt et godt samarbeid de fire siste årene og er sikker på at vi kan videreføre det. Resten av listeforslaget vil ikke bli offentliggjort før på onsdag i neste uke.
Befolkningstall for fjerde kvartal ble lagt fram på torsdag. Totalt i 2010 gikk  folketallet i Selbu ned med 8, men i siste kvartal økte vi med 11. I 2. kvartal  hadde vi  en relativt stor nedgang, noe som skyldtes stor utflytting. Årsaken tror vi ligger i at Kjeldstad, som er vår aller største arbeidsplass, reduserte arbeidsstyrken i 2010, og at flere både fra inn og utland som jobbet der, flyttet ut når skolen sluttet.
Selv om vi tror vi kjenner årsaken, kan vi ikke slå oss til ro med at folketallet går ned når vi i  kommuneplanen har vedtatt en økning på 1 % hvert år. Mangel på attraktive tomter og finanskrisen betyr nok  noe. Derfor er det nå viktig  at vi  ferdigstiller reguleringsplaner, får igangsatt bygging av «startboliger» og  opparbeider tomteområder. Det meste av dette er i gang , og det jobbes også med å få etablert et utbyggingsselskap. Flere av de som eier utbyggingsområder har vært sammen i et møte, og i kommunen har vi vedtatt en boligplan. To personer er tilsatt på et boligkontor som er tilknyttet NAV, og de har startet planlegging av boliger på ei branntomt som kommunen eier.
Heldigvis har vi i 2011 fått godkjent fradeling av tomter i områder der det tillates spredt boligbygging. De som ønsker å bosette seg der, er ofte unge familier med tilknytning til ei grend, og flere som sjøl har vokst opp i Selbu, flytter «heim» når de får familie.
Gamle hus som legges ut for salg er attraktive. Som oftest er det stor interesse for boliger som er relativt rimelige. Derfor tror vi også at det finnes et marked for små leiligheter for de som skal etablere seg for første gang i egen bolig.
Vi har i vårt politiske arbeid stadig drøftinger om hvilke tiltak som skal settes inn for å få flere til å bosette seg i bygda vår, og vi tar gjerne imot innspill fra alle som har noe å bidra med i denne sammenheng.  Nea Radio ringte på fredag og ville ha  kommentarer på denne saken.
Fredag kveld tok jeg turen til Hyttvang for å se på revyen som U.L. Samtida presenterte. Som vanlig hadde de mange fine og morsomme innslag, og denne gangen var den eldste aktøren bare litt over 30 år. De som deltok, utviste en fantastisk spilleglede, og de hadde med seg  dyktige  musikere og mange flinke sangere. Flere av revynumrene var i tillegg skrevet av ungdommene sjøl, så her er det ikke tvil om at det gror godt etter de som har vært nøkkelpersoner i Øverbygdrevyen utallige ganger. Jeg er glad jeg tok meg tid til å overvære en forstilling. Takk til alle som bidrar med  god underholdning!
Lederen i fredagens Selbygg omhandlet Dragsten, og der sto det at «…hvis det blir lagt til rette for boligbygging og tilflytting, så har grenda et potensial».  Ja, jeg tror også at grenda  kan ha et potensial, men da er det viktig at i alle fall lokale medier ikke sår tvil om at det faktisk finnes muligheter for boligbygging. Det er lenge siden det ble opparbeidet tomter som  ikke er bebygd, og da hadde det vært til grendas beste om Selbyggen kunne bruke spalteplass på å reklamere for disse i stedet for å  feilinformere. De som leser fredagens leder, må få inntrykk av at det  ikke finnes muligheter for boligbygging der i dag.

Små og store kommuner får tillagt samme oppgaver og blir stilt overfor samme krav, og det betinger at vi samarbeider med andre. Forankring hos alle kommunestyremedlemmene er  uhyre viktig, når vi skal vurdere fremtidig styringsstruktur for Værnesregionsamarbeidet. I kommende uke skal vi derfor ha et nytt arbeidsmøte i kommunestyret med helseprosjekter og  styringsstruktur som tema.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: