Eiermøte i Trønderenergi.

Denne vinteren har så langt vært kald, og dermed blir det høye strømpriser. I Norge har vi fem prisområder, og  Midt-Norge har ofte hatt de høyeste prisene. Dette skyldes mangel på overførings- linjer kombinert med  manglende tilgang på kraft i vårt prisområde. Det er forholdsvis mye snø i fjellet, men den inneholder lite vann. Derfor er det i  denne sammenheng kjærkomment om det blir mildvær med nedbør som varslet.

Selbu kommune er eneeier av Selbu Energiverk AS, vi har eierandeler i Trønderenergi AS og vi er vertskommune for kraftverk og magasin for Statkraft, tidligere Trondheim Energi. Derfor har vi mange interesser i kraftbransjen, og med ulike roller i flere selskaper, er det viktig  å holde  seg oppdatert på hva som skjer. Jeg har vært styremedlem  i Selbu Energiverk og er nå styremedlem i Trønderenergi AS.
Torsdag og fredag hadde Trønderenergi AS invitert til eiermøte i Trondheim. Fra Selbu stilte rådmannen opp sammen med meg. Trønderenergi eies av 22 sørtrønderske kommuner, og på eiermøtet var de fleste representert. Samlingen startet med at konsersjefen orienterte om nettfusjonen med Trondheim Energi nett, om nye administrasjonslokaler og om ny merkevarebygging. Alt  dette er saker som har preget arbeidet i 2010. Styret har hatt strategidrøftinger og vedtatt Målbilde 2020. Dette ble presentert for forsamlingen, før de  ulike forretningsområdene fikk vise hvilke konsekvenser målbildet har for dem.  Ei aktiv eierforsamling stilte spørsmål og ga tilbakemeldinger på det som ble lagt frem.
Andre dag fikk vi en gjennomgang av selskapets økonomi med prognoser fram mot 2020, i tillegg til en analyse av nettvirksomheten som nå er langt større enn tidligere år på grunn av fusjonen. Kraftsituasjonen, magasinfylling og prognoser i denne sammenheng for 2011 var siste post på programmet. Med mange oppslag i Adresseavisen om langt høyere nivå på nettleie enn det som var lovet før fusjonen, er det nyttig å få forklaringer og utfyllende opplysninger. Som vanlig kommer ikke alt frem i reportasjer i media.
På slike konferanser der mange ordførere og rådmenn møtes, blir pauser og kveldstimer brukt til erfaringsutveksling og diskusjon. Det er, i alle fall for min del, nyttig bruk av tid, og bekjentskap som  etableres og pleies i slik sammenhenger, er nyttige nettverk som kan kontaktes gjennom  daglig politisk arbeid.

Søndag kveld var det aksjonskveld på Granby Gård til inntekt for pedofiliofrene i Gambia. Personer med tilknytning til Selbu og Gambia har etablert APAP International (The Foundation Against Prostitution And Paedophilia), som har som målsetting å yte hjelp til Gambia. De har etablert seg med et kontor der nede, og flere fagpersoner i landet jobber allerede for organisasjonen. På arrangementet på søndag fikk vi lære litt om Gambia, og vi fikk faglig informasjon om pedofili. Mange ulike underholdningsartister fra bygda stilte  opp med flere innslag, og selv om ikke oppmøtet var så stort som en skulle ønske, brakte inngangspenger og loddsalg inn kjærkomne milder til det viktige arbeidet. Vertsskapet på Granby Gård stilte som vanlig ved slike solidaritetsarrangementer opp med gratis lokaler, og kaker til bevertning og gevinster var sponset av lokalt næringsliv. Jeg var oppfordret til  å holde en appell, og tok utgangspunkt i hele den alvorlige problematikken med seksuellle overgrep mot barn både i Norge og ellers i verden. En person fra Tydal bidro med et innlegg  til støtte for arbeidet, og vertinne Inger, som har lang erfaring fra arbeidet med rusavhengige, bidro med noen sterke sitater fra ei dagbok, skrevet av en som selv var misbrukt i 20 år. Dette var en person hun hadde tett kontakt med, og som ønsket å dele sine dystre erfaringer. Det ble en fin kveld med et alvorlig tema som det er viktig å få åpenhet rundt, slik at vi tør å varsle når vi har mistanker om at forsvarsløse barn blir utsatt for overgrep.

Kommende uke skal vi skaffe oss enda mer informasjon om vindkraft. Med de planer som vi er presentert for den siste tiden, er det nå aller viktigst for oss å høste erfaringer fra de som allerede har gjennomført utbyggingsprosesser. Kommende uke er vi invitert til å se vindparken i Bessaker. Håper det ikke blir så dårlig vær at vi må avlyse turen opp på fjellet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: