Åpen dag og møte i Innherred Renovasjon.

Da jeg startet som ordfører, var et av målene mine å få flere til å engasjere seg i politisk arbeid. Det har vi prøvd å gjøre gjennom å lage areaner der folk kan møte ledende politikere i kommunen, og ellers gi klar beskjed om at vi alle tar i mot henvendelser. Om vi har lykkes, skal vi sammen evaluere når perioden er over.

En dag hver måned, med unntak av sommermånedene, har vi åpen dag i to timer slik at folk kan komme innom for å møte ordfører, varaordfører, hovedutvalgsledere og opposisjonsleder. Torsdag hadde vi annonsert at vi kunne treffes i rådhuset. Når vi først treffes på slike dager, starter vi med samtaler mellom oss som er i posisjon. Det er alltid nyttig å sette av tid til slikt samarbeid, og for meg som ofte kan føle på at jobben er litt ensom, er det greit å ha uformelle samtaler med andre politikere.
Denne gangen var flere av de andre forhindret fra å komme til rådhuset fra morgenen av, og jeg benyttet derfor morgentimene til å skrive et innlegg som jeg skal ha i innledningen til budsjettdebatten. Det var som vanlig kommet flere eposter som skulle besvares, og noen henvendelser som jeg har hatt på «blokka» i lengre tid, ble skrevet og sendt. Blant annet har vi et sterkt ønske om at noen fra Sør-Trøndelagsbenken på Stortinget skal delta i et LVK-møte i februar om eiendomsskatt, og derfor sendte jeg invitasjon til representantene fra fylket. Håper at noen kan komme for å bli oppdatert på denne for oss viktige saken.
Vi hadde et par timer til samarbeid, før vi fikk besøk i det åpne møtet. Det ble en meget interessant diskusjon om kommunepolitikk, men også om forhold som de politiske partiene sentralt kan påvirke. Mange saker ble drøftet, før vi måtte avbryte for å ta imot neste besøk. Det som ble tatt opp da, var en helt konkret sak om oppsetning av en musical på Granby Gård i mars. Det er innkjøpt rettigheter til en musical om utvandrerkvinnen fra Selbu, Belle Gunnes, som ble massemorderske i USA. Dette er et samarbeid mellom Granby Gård og Selbu kulturskole, og tar i motsetning til andre oppsetninger om Belle, utgangspunkt i mennesket Belle Gunnes. Jeg ser fram til å overvære denne forestillingen, og jeg har fått invitasjon til å være med i januar for å se på litt av det som skal fremføres.
Torsdag kveld hadde vi gruppemøte med saker til kommunestyremøtet kommende mandag. Det var bare et forfall i gruppa, og jeg setter stor pris på at alle deltar slik at vi får flere til å vurdere det vi i formannskapet kommer fram til. Det var bare på budsjettsaken at vi kom fram til endringsforslag, men i flere av sakene ble det stilt spørsmål som vi i formannskapet prøvde å besvare etter beste evne. Det var et nyttig og greit møte med mange konstruktive innspill. I gruppa har vi heldigvis en fantastisk lett tone oss i mellom. Det er ikke minst nyttig å kunne slappe av med litt humor og latter samtidig som vi har seriøs politisk debatt.

Vi er medeiere i Innherred Renovasjon IKS, og får våre «avfallstjenester» utført av dette selskapet. Fredag var det møte i representantskapet på Rinnleiret. Heidi Sørensen var til stede sammen med to andre fra Miljøverndepartemenet. Hun startet møtet med å si noe om helhetlig avfallspolitikk, og informerte om EU sitt rammedirektiv for avfall noe som vi må rette oss etter, og som styrker vår politikk på dette området. Målet her i Norge er at veksten i avfallsmengdene ikke skal være større enn den økonomiske veksten. Fra 1995 til 2010 har det motsatte dessverre skjedd, så vi har fremdeles en jobb å gjøre med å håndtere søppelet vårt. Innherred Renovasjon har ligget i forkant av utviklingen med sortering og gjenvinning, så jeg er glad for at vi valgte å gå inn i dette samarbeidet.
En prosjektleder fra selskapet har i en periode oppholdt seg i Brussel. Han redegjorde også for EU sin politikk på dette området.
Etter en julelunsj, startet møte i representantskapet. På sakskartet sto strategiplan, økonomiplan for perioden 2011 – 2014, investeringsbudsjett og driftsbudsjett for 2011. Det ble litt diskusjon om formuleringer i strategiplandokumentet. Ansatte og styret har brukt mye tid på å komme fram til visjon, verdier, foretningside og mål, så det endte med at representantskapet vedtok det framlagte dokumentet slik det var foreslått. Mindre språklige endringer har etter min mening liten betydning. Det viktigste er at vi er enige i innholdet, og at et slikt dokument er godt forankret i bedriften. Noen spørsmål og kommentarer var det også på økonomisakene, men det kom ingen endringsforslag i møtet. For Selbu sin del får vi bare en gjennomsnittlig økning i gebyrene på 2 % fra 2010 til 2011. Fra 2009 til 2010 fikk vi en langt større økning på grunn av skifte av trasportør, så det er bra at vi ikke har så stort påslag denne gangen.

Etter ei helg med litt forberedelser til budsjettmøte på mandag, men også tid til å være sammen med barnebarn, er jeg nå klar til å ta fatt på det siste budsjettmøtet i inneværende valgperiode.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: