Påskeferien er over.

Etter ei fin og avslappende påskeferieuke med god tid til å være bestemor, er jeg nå kommet godt i gang med politisk arbeid igjen.

I løpet av ferien fikk jeg en trist beskjed om at Kjell Fuglem som satt i formannskapet i inneværende periode,  hadde gått bort. Vi visste at han hadde en uhelbredelig sykdom. Likevel var det ufattelig at det  ikke skulle gå mer enn vel en måned fra diagonosen ble stilt, til livet tok slutt. I siste periode i formannskapet har vi  hatt et fantastisk godt samarbeid på tvers av partigrenser, og han vil  bli savnet både i formannskap og kommunestyre.
Allerede mandag kveld leste jeg igjennom diverse eposter og ferdigstilte presentasjonen av Selbu som jeg skal bruke i møtet med Statoil på onsdag.
Tirsdag dro jeg til Trondheim for å avvikle generalforsamling i SIVA Eiendom Selbu. Dette er et selskap som eier bygg som Kjeldstad har aktivitet i, og i 2009 ble engasjementet i selskapet utvidet siden en eiendom med bygninger i Snåsa, ble kjøpt opp. Resultatet for 2009, er positivt, og det vil bli utbetalt utbytte.
Etter at dette møtet var avviklet, dro jeg til Statens Hus for å treffe representanter for Værnesregionen. Vi hadde bedt om et møte med arbeidsutvalget i Trondheimsregionen, og i denne forbindelse møttes vi for å snakke  litt sammen på forhånd. Mange kommuner er medlemmer av Trondheimsregionen, og Selbu kan delta i møtene der som observatør. Stjørdal og Malvik kommuner er medlemmer i begge regionrådene. Fra begge regionene ble  nødvendigheten av å ha tett samarbeid understreket, men arbeidsutvalget i Trondheimsregionen ønsket å drøfte videre hvordan dette kan ivaretas, også i forhold til andre regionråd i Trøndelag. Alle var enige om at vi uten tvil er gjensidig  avhengig av hverandre i forhold til bl.a. regional utvikling.
Sammen med daglig leder i Værnesregionen og ordfører i Stjørdal fikk vi også fastsatt tid og sted for stiftelsesmøte for selskapet som skal videreutvikle planene om utbedring av Fv 705 og Fv 31 «Fra fjord til fjell».
Vel hjemme igjen gikk jeg gjennom post og forberedte meg på det jeg skulle si i kirken i forbindelse med begravelsen.

Onsdag morgen ble det tid til et møte med rådmannen. Som vanlig blir dette brukt til å sette saker på dagsorden, etterspørre framdrift i forhold til politiske vedtak og planlegge felles møter. Det var også mange eposter som skulle åpnes og svares på  i tillegg til vanlig post som måtte gjennomgåes. Jeg fikk avtalt et forhandlingsmøte om vilkår for daglig leder i selskapet  «Fra Fjord til fjell», og det ble litt tid til samtaler med noen medpolitikere før vi sammen gikk til kirken i begravelse. Både slekt, venner og kolleger var møtt opp for å ta et siste farvel med Kjell, og kirken var nesten fullsatt. Det er fremdeles vanskelig å fatte at han ikke er sammen med oss mer.
Klokken tre ble møtet som kommunene i Værnesregionen hadde bedt om med  Statoil, holdt i deres lokaler på Tangen i Stjørdal. Den første timen brukte Statoil på å presentere seg og si litt om virksomheten sin. Jeg har vært der tidligere og hørt om det de driver med, men det er like interessant hver gang å få et innblikk i den store aktiviteten i firmaet. Etter denne seansen fikk alle kommunene i Værnesregionen anledning til å presentere seg. Bare to ansatte fra Statoil var til stede og hørte på oss, men det ble uttrykt  ønske fra dem om å få en presentasjon av Værnesregionen og medlemskommunene, slik at de kunne legge dette ut på sine hjemmesider. Alle kommunene ønsker selvsagt å presentere seg som bokommuner eller hyttekommuner for ansatte, så hensikten med møtet var at ansatte skulle få innsyn i hva vi kan tilby.
Fra møtet på Stjørdal dro jeg til Selbusjøen Hotell & Gjestegård for å være til stede på et møte i arbeidsutvalget for Blilyst. Torsdag skal det være en Blilystkonferanse og et møte i Samarbeidslyst. Møtet i Samarbeidslyst skal ta opp spørsmålet om programmets videre skjebne etter at tre kommuner som så langt har vært med, ikke ønsker ønsker å være med på en videreføring. En av disse kommunene hører heime i Møre og Romsdal slik at deres vedtak nok ikke vil påvirke vedtaket som fattes i morgen. Sør-Trøndelag fylkeskommune disponerer selvsagt bare midler som skal brukes til regional utvikling i eget fylke, og dermed måtte denne kommunen ha stilt med en langt større egenandel enn resten, siden deres fylkeskommune ikke vil bidra med midler til Blilyst-programmet. Arbeidsutvalget skal i møtet i morgen legge fram et forslag til vedtak om evt. videreføring, og dette drøftet vi i kveldens møte.

Det blir nok et spennende møte i Samarbeidslyst på torsdag, og mye avhenger her av fylkeskommunen og deres holdning til programmet. Signalene vi har fått er positive til en videreføring. Alle kystkommunene er nå med i et program som kalles «Kysten er klar», og resten av de som ikke har vært med i Blilyst, er med i Trondheimsregionen. I Selbu valgte vi å være med videre, og jeg er glad for at vi fikk en enstemmig tilslutning i kommunestyret på dette.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: