Næringsplan og boligbygging.

I blant må det settes av tid til noen private ærender, og jeg startet torsdag med en tur til tannlegen på Stjørdal . Jeg er selvsagt tilgjengelig på telefon når jeg ikke er på kontoret eller er i møter, men denne dagen var det ingen henvendelser før jeg returnerte til kontoret.

Det første jeg gjorde da jeg kom til rådhuset, var å ta en rask gjennomgang av protokollen fra formannnskap og planutvalg sammen med sekretæreren. Deretter ble det litt opprydding på kontoret, gjennomgang av post og videresending av informasjon om eiendomsskattesaken som LVK arbeider med. Også referatet fra onsdagens møte i Værnesregionen kom oversendt som epost, slik at jeg som regionrådsleder kunne se igjennom det før det sendes ut. Det kom også noen telefoniske henvendelser på saker som jeg må etterspørre og se nærmere på.
Etter lunsj var det styremøte i Selbu Økonomi & Regnskap AS der jeg er medeier og styremedlem. Siden dette er arbeidsplassen min som jeg har permisjon fra, er det både trivelig og nyttig å treffe kolleger og følge med på hvordan drifta går. Jeg vet at de som jobber der, er dyktige, og de jobber godt med kvalitetssikring på alle felt. Resultatet i bedriften er også bedre enn det har vært på lang tid.

Hvert år er det  Selbumartna i månedskiftet juni/juli. I mange år nå har Selbu Teaterforum stått som arrangør, og den blandinga av kultur og salg som har blitt martnan sitt varemerke, slår godt an  både blant utstillere og publikum. Kommunen bidrar med ulike tjenester og litt økonomisk støtte, og derfor ble det fredag morgen avholdt et møte mellom kommunen og arrangøren for å få på plass en avtale for kommende tre år. Det meste ble vi enige om, og det som gjenstår, håper begge parter vil løse seg før årets arrangement.
Flere politikere var til stede på dette møte, og vi benyttet lunsjen til å snakke sammen om ulike saker. Siden det bare er jeg som har så mye frikjøpt tid, treffes vi sjelden utenom i møter, og derfor er det kjærkomment å ha noen minutter sammen.
Etter lunsj dro jeg til Rica Hell for å delta på presentasjonen av næringsplanen for Trondheimsregionen. Det er jobbet med den i flere måneder, og Selbu har deltatt i arbeidet  med daglig leder i Selbu Næringsforum sammen med 10 andre kommuner. Mange har vært involvert i arbeidet både fra politisk side og fra næringslivet, og den planen som nå foreligger, er et godt dokument som bør være forpliktende for oss alle. Daglig leder i Trondheim Næringsforening presenterte planen, og representanter for administrasjon, politikere, næringsliv og Innovasjon Norge hadde innlegg. Alle hadde forventninger til planen, og sa at de  syntes både prosessen med å få utarbeidet planen og sjølve dokumentet, var nyttig og framtidsrettet. I Værnesregionen er det Malvik, Stjørdal og Selbu som har deltatt i arbeidet. Også i Værnesregionen skal vi nå lage vår egen næringsplan i tillegg til at strategiprosessen som vi har vært igjennom, også konkluderer med at vi skal samarbeide om all regional utvikling og interessepolitikk. På siste møte i regionrådet ble vi enige om at planen for Trondheimsregionen kan danne grunnlag for det arbeidet vi nå skal starte opp med, og det ble fremhevet som positivt i fredagens møte, at flere i Trøndelag ville «dra i samme retning». Bare gjennom å være målrettet og stå sammen, kan vi nå de ambisiøse mål som er nedfelt i næringsplanen.
Etter dette møtet, drøftet noen av oss fremdrift for RV 705/ Rv 31 -prosjektet. Vi håper at vi i kommende uke  skal kunne konkludere på hvordan vi skal jobbe videre med denne saken.
I løpet av helga fikk jeg telefon fra Selbyggens redaktør som ønsket at vi sammen kunne presentere ledige tomter i kommunen. Mange ungdommer som har sine røtter i Selbu, abonnerer på lokalavisa, og derfor synes jeg absolutt at dette er en god ide. Det er allerede planlagt at kommunen  i nærmeste framtid skal invitere til et møte med potensielle utbyggere og grunneiere, for å se hva vi  sammen kan gjøre   for å få opparbeidet og merkedsført nye boligområder. Når kommunedelplanen for Mebond – Tømra blir klar, har vi store arealer som kan benyttes til boligformål. Fremdeles gjenstår det mye før tomtene er byggeklare, ikke minst i forhold til infrastruktur. Vi har satt av en sum i investeringsbudsjettet for 2010, slik at vi i alle fall kan starte arbeidet med å kartlegge hva som er nødvendig, og hvordan vi kan komme i gang med utbygging. Arbeidet med å rullere arealplanen for resten av kommunen, er også startet opp, og i tillegg til områder som allerede er klare for boligbygging, vil det helt sikkert bli lagt inn nye felt. Vi vet at det er etterspørsel etter tomter bl.a. på Fuglem, og her har vi tidligere signalisert at vi ønsker en utvidelse av eksisterende boligfelt. Skal vi kunne øke folketallet, må vi tilrettelegge for  at folk får mulighet til å bygge. Jeg er  i denne sammenheng svært positivt til henvendelsen fra Selbyggen, og ser at vi gjennom dem når en meget aktuell målgruppe. 

Ei uke går fort, og med et kjempefint vintervær i helga, ble det heldigvis tid til å være litt ute. Kommende uke er ikke så travel med møter, så da blir det muligheter for å se litt på saker som skal behandles, eller som vi politisk ønsker å sette på kartet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: