Empo TV og «Samarbeidslyst».

Etter noen relativt rolige dager i starten av uka, var de to siste belagt med ulike møter og tilstelninger. Det meste av det jeg er så heldig å få være med på, er interessant og gir nye impulser til det arbeidet jeg har tatt på meg i bygda vår.

Torsdag startet dagen med et par timer på kontoret med samtaler, åpning av post, anvisning av fakturaer og forskjellige nødvendige gjøremål. Jeg er nå leder i regionrådet for Værnesregionen, og noe tid ble brukt til å planlegge kommende møte via telefonsamtale med daglig leder, som har sitt kontor på rådhuset i Stjørdal.
Turen gikk så til Peder Morset folkehøgskole  der åpninga av trøndelagskontoret for Empo TV skulle foregå. Empo TV er en riksdekkende tv-kanal for og med psykisk utviklingshemmede. Kanalen er gratis tilgjengelig på RiksTV og sendingene presenteres også på web. Dette er en stor begivenhet både for folkehøgskolen og for kommunen. Elevene skal produsere stoff som vil bli brukt i de ukentlige programmene som sendes på kanalen, så her blir det et nytt attraktivt elevtilbud. Siden program skal lages for og med psykisk utviklingshemmede, betyr dette også mye for denne elevgruppen som dessverre ofte har problemer med å få jobb i det ordinære jobbmarkedet.  Her kan de få oppleve at de mestrer noe som er til nytte for mange, og det å ha følelsen av mestring, vet vi styrker selvtilliten. De første programmene er allerede presentert fra hovedkontoret i Ski, og kvaliteten er meget bra. På åpninga var varaordfører i Ski kommune til stede sammen med prosjektleder og ansatte på kontoret der. De tok opp store deler av arrangementet og foretok også flere intervjuer.  Flott at vi nettopp ved «vår» folkehøgskole har ansatte som tok utfordringen med å delta i prosjektgruppen for Empo TV slik at vi fikk muligheten til å etablere dette regionkontoret.

Blilyst  som prosjekt skal avsluttes i 2010, og det er allerede  startet et arbeid med evaluering og planlegging med sikte på å få dette samarbeidet til å bli permanent. Fredag var det derfor innkalt til møte i Samarbeidslyst som består av ordførerne i deltakerkommunene i tillegg til fylkespolitikere. Arbeidsutvalget for Blilyst der jeg er med, hadde en hel dag før jul der vi drøftet strategi, organisering, satsingsområder og finansiering for framtidig Blilyst-samarbeid. Vi laget da en innstilling til Samarbeidslyst som dannet grunnlaget for fredagens debatt. Det ble et fint møte med mange konstruktive innspill, og vi ble enige om å ta flere av innspillene med i dokumentet som skal legge rammene for videreføring av programmet.  Alle deltakerkommunene og Sør-Trøndelag fylkeskommune skal så behandle dette i sine politiske organer, før det blir tatt endelig stilling til hva som skjer etter 2010.
Etter at dette møtet var ferdig, var flere av oss invitert til å få en presentasjon av TV-produksjoner i forbindelse med seriene New Scandinavian Cooking / Perfect Day. Dette er TV-serier om skandinavisk mat i skandinavisk natur, og de sendes verden over. Det er TellusWorks som lager disse TV-produksjonene, og det skal nå igangsettes en prosess som forhåpentligvis vil føre til flere slike produksjoner fra Sør-Trøndelag. Det er allerede startet drøftinger om et program som skal ta utgangspunkt i Rv 705 gjennom Selbu, Tydal og Røros. For reiselivsbedrifter og lokale matprodusenter vil en slik produksjon uten tvil  være en verdifull markedsføring.

Kommende uke er det flere heldagsmøter utenfor Selbu. Det  blir da  lite tid til å følge opp saker og ha interne møter, men det er alltid nyttig å delta på arenaer der en treffer politikere fra andre kommuner i tillegg til mer sentrale politikere. Det er greit å benytte slike konferanser til å fremme egne saker og danne nye nettverk i tillegg til at tema som tas opp, bidrar til ny tenking i egen organisasjon.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: