Utstilling og møter.

Jeg har lenge tenkt å besøke de to barnehagene som holder til på Innbygda skole, og på kunstutstillinga på torsdag, fikk jeg mulighet til å se lokalene og snakke med ansatte.

Høstutstillingen 2009 «Morgenstemning» ble arrangert av de to barnehagene som nå begge midlertidig holder til i Innbygda skole. Den ble åpnet allerede klokken 7, og da jeg kom dit litt før halv åtte, var det kommet mange barn, foreldre og besteforeldre for å se det som var utstilt. Alt var fantastisk flott, og utstilling, plakater og «program» var profesjonelt utformet. Både produkter, måten de var presentert på og omgivelsene var vel verdt et besøk. Jeg er glad for at vi i Selbu har ansatte som lærer ungene å være kreative og stolte over det de har laget. Et orkester som hadde laget sine instrumenter av materialer fra naturen, fremførte flere melodier, og det er helt tydelig at det bare er fantasien som  setter begrensninger for hva som er mulig. Dette var et kjempefint tiltak som ansatte skal ha all ære for!
Jeg fikk også anledning til å se på lokalene som heldigvis er midlertidige. Gangarealer og stellerom er så små at det selvsagt vanskeliggjør en god måte å drive barnehage på, men de ansatte er heldigvis positive og tar utfordringene på strak arm. Vi er nå kommet i gang med bygging av en ny barnehage som vi håper skal stå ferdig til innflytting ved barnehagestart høsten 2010, og vi har vedtatt å igangsette utbygging av nok en ny barnehage i 2010. Med disse to på plass, vil forholdene forhåpentligvis bli optimale  både for barn og ansatte.
Etter utstillinga hadde vi avtalt møte med Statens Vegvesen. To ansatte fra kontoret i Trondheim kom hit til Selbu. Først hadde vi en befaring på den nye gang – og sykkelveien ved Øverbygda skole. Vi så på drenering og kummer som er fulle av sand, i tillegg til at vi på nytt tok opp problematikken om hvem som er ansvarlig for oppsetting av veglyset. Etter befaringen fortsatte vi møtet i rådhuset der vi tok opp planene for Stigamelene samt andre vegprosjekter som er prioritert fra administrasjonen i fylkeskommunen.  Det var et nyttig og konstruktivet møte som jeg håper vil bidra til at vi får sårt tiltrengte utbedringer på noen vegstrekninger i kommunen. Jeg har i alle fall lært at vi må bli langt flinkere til å utarbeide reguleringsplaner for strekninger vi ønsker utbedringer på. Har vi planene klare, kan vi komme med dersom det blir midler «til overs» på budsjettene.
Etter dette møtet gjennomgikk jeg protokollen fra tirsdagens møte i formannskapet sammen med sekretæren. Noen av vedtakene fra formannskapet skal innarbeides i nytt budsjettdokument, mens noen  punkter i vedtaket skal fremmes som innstilling til kommunestyret. Derfor blir arbeidet med denne protokollen mer komplisert enn vanlig.

Fredag dro jeg tidlig til Trondheim for å delta i møte i arbeidsutvalget for Blilyst. Dagen var satt av til et arbeidsmøte der vi tok for oss resultatene av evalueringa og innspill fra siste møte i «Samarbeidslyst». Vi diskuterte og kom fram til forslag til organisering, finansiering og satsingsområder for årene etter at inneværende prosjektperiode går ut i 2010. Det vi kom fram til, skal drøftes i «Samarbeidslyst» først på januar, før fylkestinget skal ha det som sak til våren. Så langt har alle de 9 kommunene som samarbeider i år, sagt at de ønsker en videreføreing. Uansett er nok dette avhengig av hvor mye penger som blir lagt i potten fra fylkeskommunen og hvor mye vi må bidra med sjøl.
Etter at jeg kom heim fra byen, var det julebord i kantina i rådhuset for alle som til daglig jobber der. I tillegg var noen av de som har sluttet i jobben det siste året, invitert. I alt 45 personer var til stede, og det var god mat og et kjempetrivelig lag.

I kveld har jeg vært i Selbuhallen for å se på elitekampen mellom Selbu og Njård. Resultatet her ble 32 – 26, så Selbudrekin gjør fremdeles en god innsats i serien. Nå har de ferie til over jul, og med alle de kampene som de har spilt i det siste, gjør det nok godt med «kampferie».

I kommende uke er det ikke så mange møter, men dagene fylles nok uansett opp med ulike arbeidsoppgaver. Jeg må i alle fall bruke litt tid på å forberede budsjettbehandlinga i kommunestyret. Det er tross alt den viktigste saken som står på sakskartet hvert år.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: