KS-konferanse.

Torsdag morgen startet jeg tidlig for å dra til Røros. KS Sør-Trøndelag sin årlige høstkonferanse skulle avvikles der torsdag og fredag. Det var fint føre over fjellet, så jeg var fremme i god tid før oppstart.

Som alltid på KS-konferanser var de  fleste kommunene representert i tillegg til flere fylkespolitikere og ansatte hos fylkesmannen. Først ute som foredragsholder var professor Ottar Hellevik som viste ulike resultater av forskning på lykke. Det var interessant, men kanskje noe teoretisk sett i forhold til emnet.
Astrid Nøkkelby Heiberg snakket så om fremtidens velferdsteknologi og viste til muligheter for trygghet ved bruk av ulike hjelpemidler. Det er en kjennsgjerning at det med stadig større grupper som trenger hjelp, vil bli knapphet på helsepersonell , og hun la også vekt på at det slettes ikke er rasjonelt å bruke høyt utdannet helsepersonell for å besøke de som føler seg  ensomme. Dette mente hun  burde overlates til organisasjoner som tilbyr besøkstjenester. Noe av det hun presenterte, vil sikkert bli tatt i bruk i nær fremtid, men jeg håper at det aldri må bli så travelt at vi ikke kan ivareta behovet for medmenneskelig kontakt og nærhet.
Også på denne konferansen var et av hovedtemaene samhandlingsreformen og interkommunalt samarbeid generelt. Dette er tatt opp på flere lignende konferanser tidligere, men med den store helsereformen som nå er lansert, er det nok behov for å sette dette på dagsorden også i framtida. Det er bare de største kommunene som er i stand til å gjennomføre de nye oppgavene som det ser ut til at kommunene skal få, og derfor er det helt nødvendig å samarbeide. Noen har kommet et godt stykke på vei i planlegginga, og kommunene i Værnes-regionen har heldigvis allerede startet et prosjekt som nettopp tar for seg  samhandlingsreformen.  Fem av stortingsrepresentantene fra Sør-Trøndelag var til stede på Røros, noe vi selvsagt setter stor pris på. Noen av dem ble utfordret på  å si noe om  interkommunalt samarbeid, mens  Gunn Karin Gjul var bedt om å presenterte Sør-Trøndelagsbenken, og  informere oss om hvordan vi lettest kan komme i kontakt med dem.

Fredag var trygghet et av temaene, og  seniorrådgiver i KS, Yngve Carlsson holdt et interessant foredrag om dette temaet. Han snakket om hvor komplisert samfunnet vårt hadde blitt, og dermed også de økte forventningene og oppgavene til offentlig sektor. Leder for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet sin avdeling i Midt-Norge tok for seg utfordringene med å bosette flyktninger, mens politimesteren i Sør-Trøndelag snakket om deres arbeid. Styreleder Halvdan Skard i KS sentralt kom også til  konferansen for å si litt om hvilke satsingsområder som blir viktige for KS i tiden fremover.

Umiddelbart etter konferansen, ble fylkesmøtet i KS Sør-Trøndelag satt. Til dette møtet er det valgte representanter fra hver kommune, og flere saker var satt på dagsorden. De to største gjaldt bistand til kommunene i forhold til organisering av arbeidet med samhandlingsreformen og interkommunalt arbeid generelt. Et par utttalelser til sentrale myndigheter ble også vedtatt.
Fra Selbu kommune benyttet vi også anledningen til å ha et møte med ordfører og rådmann i Klæbu for å planlegge innspill til departementet på revisjon av konsesjonsvilkårene for Selbusjøen og Nidelva. Dette er et arbeid som bør være i havn snarest, siden saken nå ligger i departementet for endelig avgjørelse.

Hjemturen over fjellet gikk også fint, og da jeg kom heim brukte jeg litt av fredagskvelden på å se igjennom epost. Heldigvis er det tid til å arbeide litt på kontoret på mandag, så da må jeg svare på henvendelser og forberede møter i kommende uke.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: