Spennende valg.

Ja, nå er det like før et spennende valg. I flere uker har det vært heftige debatter på alle kanaler både i fjernsyn og  radio, og de aller fleste av oss begynner nok å bli lei av argumenter som er gjentatt utallige ganger.

Siste helg var det KM i orientering i Selbu. Mange frivillige stilte også opp her for å lose arrangementet trygt i havn, og det klarte de med glans. I alt 600 stilte til start, og jeg skjønner at det ligger et enormt tidkrevende  planleggingsarbeid bak et slikt arrangement. Her fikk vi nok et bevis på den store frivillige innsatsen som utøves i bygda vår. Selbu o-klubb har mange som hevder seg i toppen i sine klasser, og det beviste de også under dette mesterskapet.

Torsdag denne uken hadde jeg faktisk en hel dag på kontoret. Dagen blir sjelden slik jeg planlegger at den skal bli, men jeg fikk gjort en del ting som var notert «på blokka mi». Som politiker er en av de viktigste rollene å være ombud for de som har valgt oss. Når jeg har en dag på rådhuset, prøver jeg å etterspørre ting jeg blir kontaktet om, og jeg prøver også å gi svar tilbake til de som henvender seg. Stort sett henvender jeg  meg til administrasjonen gjennom rådmannen, men gjelder  det mindre enkeltsaker, tar jeg selvsagt også kontakt med saksbehandlere sjøl. Uansett mener jeg det er viktig at rådmannen som skal disponere sitt mannskap, er informert om det som er på gang. Jeg er opptatt av at vi så raskt som mulig skal gi svar tilbake til de som henvender seg. Selvsagt får ikke alle et positivt svar, men det at vi lar være å svare, er langt verre enn å få et avslag dersom dette synes å være  riktig tilbakemelding. Først etter et avslag kan et svar påklages om det er ønskelig. Heldigvis hadde også rådmannen noen ledige stunder denne dagen, så vi brukte litt tid på å ta opp slike enkeltsaker.

Fredag var det møte i Blilyst på Støren. Det var samarbeidslyst som skulle samles. Samarbeidslyst er representantskapet for Blilyst, og består av rådmann og ordfører fra medlemskommunene i tillegg til representanter fra Sør-Trøndelag fylkeskommune. På dette møtet fikk vi en gjennomgang av mange prosjekter som Blilyst har støttet, vi fikk en gjennomgang av befolkningsutviklinga i alle kommunene og presentasjon av et evalueringsprosjekt som er igangsatt. Prosjektperioden for Blilyst går ut i 2010. Derfor har vi satt i gang et arbeid for å vurdere hvordan vi kan videreføre dette samarbeidet som alle medlemskommunene mener har vært vellykket. Mange av  kommunene er med i ulike interkommunale samarbeidskonstellasjoner, og vi må hver for oss vurdere hva vi skal samarbeide om, og hvem vi skal samarbeide med om ulike tjenester og utviklingsoppgaver. Derfor er det viktig med et evalueringsprosjekt som kan danne grunnlaget for hvordan vi vil videreføre Blilyst.
Etter at jeg kom heim fra Støren, startet vi en runde med husbesøk for å dele ut roser fra Arbeiderparitiet. To av oss startet i boligfeltet på Tømra og fortsatte til deler av Innbygda. Det var en udelt positiv opplevelse. Vi delte ut roser, og oppfordret folk til å bruke stemmeretten sin. Selv om regnet høljet ned, var det trivelig å møte folk på denne måten. Etter denne runden, var det tid for å sortere forhåndstemmer i rådhuset. Der var to personer fra valgstyret til stede sammen med to valgfunksjonærer. Langt flere  enn tidligere har avlagt stemmer på forhånd, så dette skulle tegne godt for valgdeltakelsen. De som er administrativt valgansvarlig , har gjort en kjempejobb med å annonsere og tilrettelegge for at alle som ønsker å stemme, får gjøre det på forhånd om det er vanskelig å møte opp på mandag.

Lørdag var det oppmøte kl. 11.00 for å stå på valgstand på Coop Selbu. Det regnet , men vi delte ut roser, og møtte også  da stort sett folk som ville ta imot en rose og slå av en prat. Flere partier hadde stand der , og uteområdet på butikken var preget av at det var siste lørdag før valget. Det er positivt at mange stiller opp på valgstand, for det viktigste av alt, er at folk blir minnet på viktigheten av å bruke stemmeretten sin.
Etter avsluttet stand og en liten pause heime, sto første seriekamp for Selbu I.L handball elite på programmet. Selbu møtte Byåsen, og det var en fullsatt Selbuhall som fikk se at Selbu flere ganger i de første 45 minuttene av kampen, faktisk ledet på et lag som er et av landets aller beste handballag. Dette lover godt for videre spill i eliteserien, og selv om Byåsen til slutt vant 33 – 26, var det alt i alt en kamp som både «drekin» og støtteapparatet kan være stolte av. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Søndag var det klart for å åpne Selbu Friidrettsstadion. Mange hadde møtt opp for å overvære åpningsseremonien og det påfølgende friidrettsstevne. Oppgraderinga av dette anlegget har vært et samarbeid mellom kommunen og frivillige som har stilt opp på dugnad både for å administrere, utføre praktisk arbeid og gi  økonomiske bidrag. Også her viser vi i Selbu at vi kan «løfte i flokk». Flere «gamle» utøvere fra bygda fikk æren av å bære flagg inn på banen som en start på hele seansen. De ble så behørig presentert av dagens speaker, Svein Ove Dyrdal. Selbu har hatt og vil forhåpentligvis også få mange som vil hevde seg både nasjonalt og internasjonalt i fridrett. Med et flott, oppdatert anlegg skulle forholdene være lagt til rette både for de som ønsker å hevde seg i toppen, og for de som bare vil bruke banen til fysisk aktivitet for egen del.  Håper at dette området med fotballbanen og det nye anlegget kan bli en positiv møteplass for barn og unge. Mange var påmeldt til Selbulekene 2009. Dette skulle være et godt utgangspunkt for framtidig bruk av idrettsbanen.

I morgen er det endelig stortingsvalg. Min erfaring fra mange år som fylkes- og kommunespolitiker tilsier at de øknomiske rammene til kommunesektoren blir stammere med en borgerlig regjering. Det er kommuner og fylkeskommuner som gir tjenester til befolkninga, og ikke minst derfor ønsker jeg at dagens regjering skal fortsette. Mitt aller høyeste ønske for dette valget er imidlertid at vi må få en rekordhøy valgdeltakelse. Først da vet vi hvordan flertallet av stemmeberretigede i landet ønsker at samfunnet skal utvikle seg. Godt valg!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: