August og skolestart.

Ja, nå er det også slutt på ferien for elever og lærere. Denne uken startet skoleåret, noe som i alle fall for 6-åringer betyr en ny og annerledes hverdag. De fleste gleder seg til å få nye utfordringer, og med så mange dyktige ansatte i skolene våre, er jeg trygg på at både nye og «gamle» elever vil trives.  Jeg vet at vi alle er opptatt av å gi våre barn og unge oppvekstvilkår som nettopp skaper den tryggheten som er helt grunnleggende for all læring, og det håper jeg vi lykkes med.

Helga startet med at jeg sammen med gode partivenner deltok på et frokostmøte på Rica Hell. Roar Flåthen og Jens Stoltenberg var hovedtalere der før de dro videre til Trondheim for å markere starten på den fagligpolitiske valgkampen. Det var et interessant møte i en fullsatt sal, og jeg har aldri vært i tvil om at det for arbeidstakerne vil bli en langt mer usikker hverdag med Frp sin politikk. Arbeidstakernes rettigheter er et av de feltene vi helt klart kan se de store skillelinjene mellom ytterste høyre fløy i norsk politikk og dagens rød-grønne regjering.

Etter samlingen på Rica, var det klart for å overvære innkomsten på Pilegrimsrittet i Selbu sentrum. Det var 800 forhåndspåmeldte til sykkelrittet, og i tillegg var det mange som kom som etteranmeldte lørdag morgen. Noen syklet hele distansen fra Stugudal, mens andre valgte å sykle deler av strekningen. Det var sol og fint vær på lørdag, og det er ingen tvil om at dette er et arrangement som må gjentas i kommende år. Nok en gang fikk vi bevis på den formidable dugnadsinnsatsen som legges ned i bygda vår, og nok en gang fikk vi bevis på at vi har ildsjeler i Selbu som tør å satse og som ikke er redde for å ta et tak. Gratulerer med et fantastisk flott gjennomført sykkelritt! 

Mandag startet med møte i styringsgruppa for prosjektet RV 705 Fra fjord til fjell (inkl. RV 31). Representanter fra Sør- og Nord-Trøndelag fylkeskommuner var til stede og redegjorde for forslag til prioriteringer av vegprosjekter og framdrift i prioriteringssaker. Vi er ikke fornøyd med at  Nord-Trøndelag fylkeskommune ikke ser ut til å foreslå midler til prosjektet i perioden 2010 – 2013, men fremdeles gjenstår den poltiske behandlinga av prioriteringen. Stjørdal kommune uttaler seg til forslaget, og så får vi bruke de kanaler vi har til å påvirke avgjørelsen. I Sør-Trøndelag er det ennå ikke lagt fram noen sak til høring, men etter signaler fra administrasjon og politikere der , har vi et berettiget håp om å komme med i første planperiode. Vi vedtok i styringsgruppa å utlyse et to-års engasjement som daglig leder for prosjektet. Nå kjøper vi tjenester av Stjørdal kommune, men for å få gjennomført alt som må være på plass før endelig oppstart, ser vi at vi trenger en person på heltid. Håper at vi kan få realisert en tiltrengt opprustning av vegstrekningen. Med all tungtrafikk og stadig mer pendling inn og ut av Neadalen, er vi avhengig av gode veier og ikke minst nye gang- og sykkelveier langs hovedveien.

Tirsdag hadde vi høsthalvårets første formannskap og planutvalg. På grunn av ferietid var det få saker til behandling, men vi brukte tid på å etterspørre aktuelle saker og informere om hva som har skjedd i løpet av sommeren. Alle medlemmene i formannskapet er opptatt av å formidle spørsmål fra innbyggerne, i tillegg til å gi korte rapporter fra  kurs og konferanser de har deltatt i som kommuens representanter. På denne måten får alle litt innsyn i hva som er aktuelt. Det er et fantastisk godt samarbeid i formannskapet, og hittil har jeg aldri opplevd usaklighet fra noen av medlemmene. Om vi er politisk uenige, har alle evne til å skille sak og person. Derfor ser jeg fram til møtene, og vet at når vedtak er fattet, blir dette respektert selv om en er uenig i resultatet.

I etterkant av formannskapsmøtet, deltok jeg på avslutningsmarkering for Harald Vada. Han har vært sjef for sektor oppvekst siden 1996, og har gjort en god jobb for kommunen. Ann Kristin Gjeving startet som ny sektorsjef den 1. august. Hun har jobbet som rektor ved Øverbygda skole, og kjenner derfor oppvekstsektoren gjennom den jobben. Det er alltid spennende med nye ansatte, og jeg ser fram til å samarbeide med Ann Kristin.

Dagen i dag startet med et kort møte med leder i menighetsrådet. De ønsker å komme med innspill til budsjettbehandlinga om å få midler til å delfinansiere en kateketstilling.  Etterhvert vil det komme statlige midler til å delfinansiere slike stillinger, men forløpig har ikke Selbu fått av de sentrale midlene, og menighetsrådet har et sterkt ønske om å få ansatt en person allerede neste år. Hva resultatet blir, får vi se etter budsjettbehandlinga i desember.

Snart går turen til Alta på landsmøte i LVK. Det er greit å være til stede for å møte politikere og ansatte fra andre vasskraftkommuner, og også følge opp vår sak om revidering av konsesjonsvilkårene for Selbusjøen. LVK arbeider med mange saker som har betydning for våre kommuner, og det er derfor viktig å ta seg tid til å delta på disse møtene.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: