Juli starter med sol.

Nå har vi kommet til juli som er feriemåned nummer en  i Norge.  Også i kommunen er arbeidet preget av at mange skal avvikle ferie, og det siste ordinære kommunale møtet, ble avviklet tirsdag.

Selbumartnan har nå gått over i historien som et nytt vellykket arrangement. Det er ingen tvil om at arrangørene har full kontroll over alt som foregår, og de gjør sitt til at  både utstillere og publikum skal trives. På søndag var det fullt på bankplassen når «Per prest» holdt jazzmesse. Disse utradisjonelle friluftsmessene er vellykket, og det er positivt at både barn og voksne trekkes med i gjennomføringa av messa. Etter avslutninga på martnan, dro  jeg til Radiomuseet. «To tenorer og en til» var satt opp på scena på tunet der, og det var fullsatte tribuner med ca. 600 tilskuere. Det var en flott forestilling med meget dyktige aktører.

Mandag morgen startet jeg sammen med hovedutvalg for bygdautvikling og drift på befaring på det gamle Andelssagbruket. Vi besøkte der de som jobber med vedproduksjon gjennom ASVO-bedrifta vår, Selbutrykk AS. Kommunen eier mange bygg på denne tomta, og her mangler det ikke på oppgaver både når det gjelder opprydding og vedlikehold. Noe må gjøres relativt raskt, og det må i alle fall lages en plan på hvordan vi skal rydde opp i flere forhold i området. Etter dette besøket fortsatte vi med informasjon og befaring på Sifa. Daglig leder der la fram planer for bygging av nye lokaler, og vi gikk også en runde i produksjonslokalene for å se og lære mer om det de driver med. Håper det blir mulig å realisere de planen som ble framlagt.

Tirsdag var det møte i valgstyre, planutvalg og formannskap. Det er formannskapet som er valgt til å ta seg av alle disse funksjonene, og møtene legges derfor til samme dag. I valgstyre var det en sak om hvordan vi i Selbu vil foreta opptelling av stemmene. Alle valgstemmer skal regnes både manuelt og elektronisk, og vi vedtok at stemmene skal telles manuelt på parti ved det enkelte valglokale med unntak av Flora og Dragsten som har under 100 avlagte stemmer. De skal bringes til rådhuset og blandes med Mebond sine stemmer før opptelling. Valget krever en stor innsats av mange ansatte, men jeg er ikke i tvil om at det solide teamet vi har, skal mestre oppgaven.

I planutvalget var vi først ute på befaring, og deretter behandlet vi klagesak, 1.gangs behandling av reguleringsplan for Hesthåggån (i Selbu sentrum), og en fradelingssak.

I formannskapet hadde vi flere saker til behandling. Det var lagt fram en sak om kommunetilskudd til skogsbilveger. Kommunen  bidrar med 20 % av  kostnadsoverslaget til  skogsbilveger. Denne saken  gjaldt  veger som bygges inn imot Roltdal – Skarvan nasjonalpark. Saken ble utsatt siden vi ønsket flere opplysninger. Vi behandlet også en uttalelse om rovdyrpolitikken som skal sendes til fylkesmann, DN, media, stortingsrepresentanter og politiske partier.  Slik forholdene har vært i Selbu både i fjor og nå på forsommeren, må alle krefter samles for å få en forvaltning av rovdyra som gjør at beitenæringa også kan overleve. Det er fremdeles fellingtillatelse på bjørn i Selbu og nabokommuner, og blir ikke dette dyret tatt, er det ingen tvil om at skadene på enkelte buskaper kan bli bortimot uopprettelige.  RV 705 gjennom Stigamælene er en vegstrekning som i mange år har stått «halvferdig». Vi behandlet en sak der vi på grunnlag av prosjektet «Riksveg 705 fra fjord til fjell» og et planarbeid utført av studenter på oppdrag av vegvesenet, vedtok standard og trasse for utbedringa. Det blir også igangsatt et reguleringsplanarbeid om det er nødvendig, og når planene er ferdige, må vi jobbe aktivt for å få arbeidet utført så tidlig som mulig i vegplanperioden. Vi brukte  hasteparagrafen for å kunne sette i gang med utskifting av ventilasjonsanlegg i Selbuhallen og også utskifting av armaturer. Ventilasjonsanlegget fungerer ikke lenger, og nyinvestering måtte derfor flyttes fra 2010 som planlagt til 2009. Uten et slikt anlegg, kan ikke hallen brukes. Noe tilskudd har vi fått av Enova , og etter at vi har fått koblet hallen til pelletsanlegget ved Bell skole, vil det bli  redusert energibruk. Eldrerådet  i kommunen ble etablert for mange år siden, men først i dette møtet vedtok vi vedtekter for eldrerådet. Vi har et aktivt pensjonistmiljø i Selbu, og det de bidrar med i form av frivillig arbeid, er av uvurderlig betydning. Høstens TV-aksjon går til CARE som er en av verdens største hjelpeorganisasjoner. Aksjonen er spesielt rettet mot verdens fattige kvinner og kalles «Hjelp til kvinner hjelper flere!». I møtet valgte vi hovedkomite for årets innsamlingsaksjon. Siste sak i formannskapet var valgt av representant til styret i Selbu frivilligsentral.  Sentralen har i år for 4.år på rad søkt om statsstøtte til drifta. Jeg håper vi kommer med i år, og vi vil da utvide drifta fra den ene dagen pr. uke vi har åpent til å ha åpent hver dag.

Onsdag var det ingen møter, men det ble tid til å ha uformell prat med rådmann og andre ansatte i rådhuset. Nea Radio  fikk et intervju i forbindelse med møtene på tirsdag. Dette er noe de gjennomfører i forbindelse med alle formannskaps- og planutvalgsmøter. Før møtet får rådmannen uttale seg om sakene, og etter møtet er det min tur. Nea Radio er en verdifull informasjonskanal for kommunen, og nå kan alle lytte til lokale sendinger gjennom den nye nettradioen.

I dag skal jeg kjøre en tur til Rolseth gård der det nå foregår et arbeid med rydding og vasking. Noen som deltar i Eldbjørg Raknes sitt restaureringsarbeid ved Eggaodden skole, skal bruke våningshuset  på Rolseth i sommer. Det er i sommer lagt avløp fra våningshuset i tillegg til at det er satt inn mulldo i uthuset. Håper at vi etterhvert kan bruke gården mer enn vi hittil har gjort.

Jeg vil ønske god ferie  til alle. Bruk ferien til å slappe av sammen med familie og venner. Vi trenger alle en pause i en ellers travel hverdag, og når det røyner på, er det nær familie og venner som stiller opp. Derfor er det uhyre viktig at vi tar oss tid til å pleie vennskap.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: