Håp om sommertemperaturer.

Sommerfestivalen er over, og værgudene viste seg ikke akkurat fra sin beste side. På tross av regn og relativt  lave temperaturer, ble alle festivalbillettene utsolgt. Det betyr i alt 25.000 festivaldøgn! Både vaktleder og politi uttaler at det var lite bråk på området, så de ekstra sikkerhetstiltakene som ble igangsatt, har vist seg å virke. Men  for noen ble det dessverre  en tragisk slutt på årets sommerfestival. For arrangøren og for alle som blir berørt, er søndagens dødsfall det verste som kan skje. Mine tanker går til pårørende og venner av gutten som ble funnet død i bilen sin på søndag.

Sammen med gode venner tok jeg  fredag turen til Høgvang i Sjøbygda. Der hadde Bjarne Aftret satt sammen et rikholdig program med mange dyktige artister. Det var mange tilhørere og en alle tiders trivelig kveld. Gode prestasjoner fra scena , allsang og god mat servert av kretsens egne innbyggere, bidro til at det ble en topp vellykket kveld.

Resten av helga var jeg så heldig å ha besøk av barnebarn, og mandag var det tid til å gjøre unna litt arbeid i rådhuset. Det er mange ting å følge opp, og med bakgrunn i kopi av brev fra Selbu Sauavlsalag til fylkesmannen om rovdyrproblematikken, tok jeg kontakt med en av de som driver med sau. Han var forståelig nok fortvilet, og ba alle oss politikere om å prøve å påvirke rovdyrpolitikken gjennom våre partier. I dag fikk vi etter henvendelse fra kommunen endelig  fellingtillatelse på en bjørn som har tatt flere dyr. Håper at jaktlaget lykkes denne gangen, og at  de som har lokalkjennskap til beiteområdene, blir hørt når de kan bekrefte at det finnes langt flere rovdyr i enkelte områder enn det rovdyrforvaltninga har registrert.

Etter lunsj på mandag var det møte med rådmann, styreleder og daglig leder i Selbu Næringsforum. Kommunens næringskunsulent jobber nå i næringsforumet, og de har derfor overtatt den rollen som kommunen tidligere hadde. Derfor har vi  3-4 ganger i året slike møter for å utveksle meninger og tanker om organiseringa og andre forhold som noen av oss ønsker å drøfte.

Mandag kveld var det kommunestyremøte. Det startet klokken 18.30, og var ikke ferdig før 23.30. Vi hadde mange saker på kartet, og flere av dem tok lang tid. Det blir også noen gruppemøter underveis, og som møteleder har jeg så langt aldri lagt opp til begrenset taletid. Utfallet av saker som tok lang tid, hadde muligens ikke blitt annerledes om vi hadde avsluttet debatten tidligere, men det er viktig at alle føler at de har fått sagt det de ønsker å si. En av sakene som tok lang tid, var diskusjonen om tomtevalg for ny Mebond barnehage skal tas opp på nytt. Flertallet vedtok til slutt at det skal tas opp igjen, men det ble presisert at det i første møte til høsten, må være klart om det i det hele tatt finnes andre tomtealternativer enn de vi så langt har fått framlagt. Arbeidet med å få til et bedre uteområde ved Selbu Ungdomsskole kan også etter mandagens vedtak, settes i gang, selv om det ble en noe redusert utbygging  i forhold til tegninger og ønsker. Vi skal totalt bruke 4,4 millioner kroner på dette uteområdet, og det skulle bety en vesentlig oppgradering. Det er også tatt med i beregningen at noe må gjøres på dugnad, og foreldre til elever på skoleområdet har allerede gitt uttrykk for at de vil bidra . Vi behandlet også sak om felles legevakttjeneste sammen med Stjørdal, Meråker og Tydal. Håper at dette vil gi alle innbyggerne i området en god legetjeneste på dagtid, og at alle får hjelp når de trenger det. Kommunestyret vedtok enstemmig å gå inn for en prøveperiode på to år etter at kommunelegen bl.a. redegjorde for at  legekontoret i Selbu på slutten av dagen vil legge opp til at noen som trenger det, kan få komme inn uten at de har bestilt time. De har også lagt opp til hyppigere besøk av lege på sykehjemmet.

I dag har jeg vært i Trondheim sammen med ordfører Ivar Volden fra Holtålen og ordfører Hans Vintervold fra Røros. Vi skulle bemanne Sør-Trøndelag Arbeiderparti sitt valgkampkontor. Martnan startet i Trondheim i dag, og vi ble derfor med på å dele ut roser fra stand på Nordre. Det var mange trivelige mennesker å snakke med, og flere stoppet opp og diskuterte  med oss. Selvsagt var ikke alle fornøyde med det dagens regjering gjør, men de fleste var blide og tok imot både roser og brosjyrer.

I kveld har jeg vært på generalforsamling i Årsøya fridtidspark der kommunen er medeier. Årsøya er et flott område som helt sikkert kan utvikles til å ta flere arrangementer, og hvert år investeres det i anlegg som gjør at standarden heves. Det skal ikke tas ut utbytte fra firmaet, og derfor blir driftsoverskudd brukt til å forbedre ulike installasjoner og også sette opp nye.

I morgen ettermiddag skal jeg på ordførertur i regi av  Trondheimregionens Friluftsråd , og fredag starter Selbumartnan. Det ser foreløpig ut til at vi endelig skal få sommertemperaturer i helga. Jeg skal være med på kommunens stand, høre på god underholdning fra scena og kanskje kjøpe noe i de ulike bodene. Men det jeg gleder meg mest til, er  å rusle rundt i området og treffe kjentfolk.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: