Travle maidager.

Selv om alle dager er fylt opp av aktiviteter, er jobben som ordfører interessant og i høyeste grad mangfoldig. Noen ganger er læringskurven utrolig bratt, men det er i alle fall godt å registrere at en fremdeles er i stand til å lære.

Etter ei fin helg på hytta, startet mandagen med styremøte i TrønderEnergi. Det er noe annerledes å sitte i et bedriftsstyre enn å være med i et politisk utvalg, men driften av TrønderEnergi, som er et heleid offentlig selskap, har også stor betydning for hele regionen vår og ikke minst for eierne. Selbu kommune har en liten eierandel (1,39 %), og hvert år mottar vi utbytte for de midlene vi har investert her.

Etter endt møte i Trondheim, var det tid for middag og befaring sammen med Trondheimregionens friluftsråd. Selbu kommune er nylig blitt tatt opp som medlem, og rådet hadde derfor lagt styremøtet sitt til Selbu. Vi vedtok å bli medlemmer for å høste erfaringer ved utvikling av friluftslivet i kommunen, og også for å kunne søke på diverse tilskudd som kanaliseres gjennom organisasjonen. Vi startet befaringa med besøk på Åsbaret for å vise fram den vakre bygda vår. Der redegjorde Karin Galaaen for planene med sykkelsti rundt Selbusjøen og for det fantastiske løypenettet vi har i alle deler av kommunen vinters tid. Videre gikk turen til Vikaengene og badestranda der. Direktoratet for naturforvaltning har nettopp innvilget en søknad fra Selbu kommune om statlige midler for sikring av Vikaengene i Selbu kommune som friluftslivsområde for allmennheten. Dette betinger at Selbu kommune blir eier av området, og det er bevilget 100 % dekning av ervervet. Rydding av Vikaengene er med som en del av prosjektet «Et penere Selbu» som vi nå ser resultater av gjennom ryddinga langs RV 705.

Tirsdag hadde vi møte i formannskap og planutvalg. Det var få saker, men det er uansett nyttig å møtes og  informere hverandre om ulike ting vi har deltatt på i kommunal regi siden siste møte. Rådmannen har også behov for å informere om ulike saker som er på gang, og medlemmene har selvsagt også anleding til å stille spørsmål som de selv har, eller som de har fått fra andre innbyggere i kommunen.

Samarbeidet i Værnesregionen blir etterhvert mer og mer omfattende, og onsdag hadde vi møte i regionrådet som består av ordfører og opposisjonsleder fra hver kommune. Årsmeldinger og regnskapsrapporter fra ulike områder ble behandlet, og i tillegg ble utkast til avtale for felles barnevernstjeneste og legevakt vedtatt. Før dette endelig kan igangsettes, må selvsagt avtalene behandles av de enkelte kommunestyrer. Felles barnevernstjeneste for 4 av kommunene har vært utprøvd et par år, mens felles legevakt ennå ikke er kommet i gang. Vi er også godt i gang med en strategiprosess som skal danne grunnlaget for hva vi ønsker å samarbeide om videre. Vi ser vel helt klart fra Selbus side at vi har et stort potensiale i å bruke spisskompetanse innenfor ulike fagområder på tvers av kommunegrensene. Regional utvikling og felles påvirkning i interessepolitiske saker, er andre områder som i høyeste grad er aktuelle. Den nye helsereformen gir oss også utfordringer som vi i regionen har fått bevilget sentrale midler til å gjennomføre et pilotprosjekt på.

Onsdag kveld var vi som er sammen om «fredagskaffe» her i rådhuset, på «blåtur». Tjue personer deltok, og vi besøkte først golfparken og deretter American House for pizzaspising. Det var en kjempetrivelig kveld sammen med gode venner.

I dag var rådmannen og jeg invitert til et møte med ambulansetjenesten i Selbu. Vinje Ambulansetjeneste driver nå tjenesten her i Selbu, og de har planer om å bygge et nytt bygg som kan romme alle «blålysetatene» i kommunen. De la fram sine planer, og er selvsagt interessert i at kommunen skal delta med sitt brannvesen. Dette vil i nærmeste framtid bli vurdert, og vi vil også forsøke å finne en tomt for et slikt bygg sentralt i Mebond.

I morgen er det møter med Selbu Energiverk og med Sør-Trøndelag fylkeskommune før jeg tar fri for pinsehelga. Gleder meg da til konfirmasjon ved Aursund og samvær med familie og ikke minst barnebarn.

God pinse til alle!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: