Nyttig møte med kolleger.

Mandag og tirsdag denne uken har jeg vært i Oslo på møter med andre arbeiderpartiordførere. Mandag inviterte Sør-Trøndelag Arbeiderparti alle partiets ordførere i fylket og gruppeledere i de kommuner vi ikke har ordføreren, til samling sammen med våre stortingsrepresentanter. Det er tredje gang jeg  er med på et slikt møte, og dette er et viktig forum for erfaringsutveksling og direkte kontakt med politikere i storting og regjering. Denne gangen  hadde vi samferdsel som tema i tillegg  til at vi fikk ta opp saker som vi er opptatt av. De pågående forhandlingene om jordbruksoppgjøret fikk  stor oppmerksomhet, og det var i alle fall ikke tvil om at vår dyktige næringspolitiker, Arne L. Haugen, hadde stor forståelse for de utfordringer som landbruksnæringa står overfor. Ingen var heller i tvil om den enorme betydning landbruksnæringa har for distriktsnorge.

Tirsdag var det samling for alle arbeiderpartiordførere i landet. Her fikk vi innledninger av vår nye partisekretær, Raymond Johansen, i tillegg til at Statsministeren hadde et innlegg på en halv time. Selvsagt er det  fokus på forestående valgkamp, men også mange andre aktuelle temaer ble drøftet. Det var også avsatt  tid til at vi fikk komme med innspill. Flere tok også i dette forum opp jordbruksoppgjøret, og fra Sør-Trøndelag hadde ordfører i Åfjord , Vibeke Stjern, et fantastisk godt  innlegg om landbruket og betydninga av at  rammevilkårene må bli bedre. Også Per Skjervik fra Rissa tok opp samme sak. Jeg benyttet anledningen til å snakke om revidering av konsesjonsvilkår for vassdragsutbygging, herunder revidering av vilkåra for Selbusjøen og Nidelva. Håper at vi også i denne saken kan få gjennomslag for  våre ønsker.

I morgen er det mekling hos fylkesmannen på kommunedelplan for Mebond-Tømra. Det er en dag som kan få stor betydning for framtidig utvikling av bygda vår.  Vi stiller «mannsterke» fra kommunen. Rådmann og plansjef stiller fra administrasjonen, og som politikere har jeg med meg Kjell Fuglem og Jon Bakken. Jeg er sikker på alle disse vil bidra til at vi skal få gjennomslag for de planer vi har lagt frem.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: